Foto: Knut Moberg
Foto: Knut MobergVis mer

Betaler heller 20.000 kroner ekstra

Det er ganske utrolig, men stoltheten kan koste mye penger

Det er britiske Daily Telegraph som rapporterer om den overraskende (eller...?) studien som konkluderer med at menn bruker opptil 20.000 kroner mer enn nødvendig i drivstoff, bare fordi de er for stolte til å spørre om veien når de har kjørt seg bort.

Se også:
Damene er ikke så lure de heller
Her er det far som bestemmer

444 km bortkastet

I gjennomsnitt kjører visstnok en gjennomsnittlig mannlig sjåfør 444 kilometer ekstra per år av denne årsaken. Tallene gjelder England, men vi er tilbøyelige til å tro at forholdene ikke er vesentlig annerledes hos oss.

Kvinner spør lettere

Det er Fly Research som har foretatt undersøkelsen for forsikringsselskapet Sheila's Wheels. Den baserer seg på en rundspørring blant 1.000 bilførere. Mens tre fjerdedeler av kvinnene sa de ikke hadde noen problemer med å spørre noen om veien, hvorav 37% ville gjøre det så snart de skjønte at de hadde rotet seg bort, mens tilsvarende tall for menn var 30%. I tillegg sa to av fem menn at de ikke nødvendigvis ville følge kjøreretningen de ble gitt.

Se også: Grisekjørerne avslørt

Jukser

Den samme andel menn - 40% - innrømmet at de ville late som de visste hvor de var overfor passasjerene selv om de hadde kjørt seg bort.

Rådgiveren i forsikringsselskapet konkluderer med at enkelte vil kaste bort opptil 20.000 kroner i løpet av sitt liv på grunn av den ekstra avstanden som blir kjørt på denne måten, og at den beste måten å ungå dette på er å forberede reisen skikkelig - også når man har bilnavigasjon, som det er lett å stole for blindt på.

Det er for øvrig interessant å merke seg at studien viste at generasjonen som bruker mest GPS, oftere kjører seg bort enn de eldre bilførerne.

Rosa sider

Vi skylder å gjøre oppmerksom på at Sheila's Wheels, med rosa websider, tydeligvis er et selskap som fokuserer på kvinner og at vi aner en viss grad av tendensiøs fremstilling av resultatene fra undersøkelsen. For øvrig oppgis det at kvinnene i snitt kjører 412 kilometer ekstra grunnet feil veivalg. De ligger altså ikke veldig langt bak disse håpløse mannfolkene...