Betal drivstoffet med en app

Shell og Paypals samarbeid kan bli et viktig bidrag i å øke bruken av smartmobilen som lommebok.

<b>FULL TANK?</b> Det er dessverre ingen som fyller tanken for deg lenger, men at du skal kunne betale via mobilen gir deg i hvert fall full kontroll. Foto: Fred Magne Skillebæk
FULL TANK? Det er dessverre ingen som fyller tanken for deg lenger, men at du skal kunne betale via mobilen gir deg i hvert fall full kontroll. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Smarttelefonen brukes til stadig flere oppgaver, og flere skal det bli. Nå tester nemlig Shell og Paypal ut en betalingsløsning, der du betaler for drivstoffet ditt via en app på telefonen.

Foreløpig er løsningen et prøveprosjekt, men går pilotprosjektet etter planen, er det liten grunn til å tvile på at den får gjennomslag. Dessverre for de norske kundene, så pågår testpiloten i England, hvor Shell i første omgang har plukket ut 1000 kunder fra deres fordelsprogram. Etter hvert er det antatt at flere vil få tilbud om å benytte løsningen.

LES OGSÅ: Når fyller du tanken billigst?

En app for nesten alle

Betalingen gjøres enten med Shell Motorist App eller en Paypal App, og appene skal komme til både Android og iOS-enheter. Nok en gang blir altså de med Windows Phone holdt utenfor det gode selskap.

Fyllingen gjøres ved at man kjører frem foran pumpene. Appen vil så vise deg et bilde av de forskjellige pumpene, og så er det bare å velge pumpen du ønsker å fylle fra.

Når du er ferdig og avslutter fyllingen, vil du få sendt en kvittering direkte til appen i telefonen. Praktisk og enkelt altså.

Appen som gir deg rabatt på bilforsikringen

Har allerede begynt

FØLGER MED: Alice Bergfall fra Shell forteller at de følger med på trender og erfaringer fra andre land.   Foto: Shell
FØLGER MED: Alice Bergfall fra Shell forteller at de følger med på trender og erfaringer fra andre land. Foto: Shell Vis mer


De første testene av systemet startet i 2013, så nå som testene rulles ut i større skala er dette starten på en full innføring.

Shell håper da også ubeskjedent nok at alle stasjonene i England er klar for å selge drivstoff på denne måten innen året er omme.

Her til lands må vi likevel vente lenger, for Shell Norge har foreløpig ingen planer om å innføre systemet. De bekrefter likevel at de følger utviklingen og endringer i andre markeder, og tar gjerne etter gode løsninger.

Skulle løsningen bli en suksess i England, så er det bare en pytt imellom dem og norges oljehovedstad. Da er det lov å håpe.

Slik blir du kvitt dugg i bilen

Men er det trygt?

Et av aspektene er sikkerheten ved det å bruke en mobiltelefon ved en pumpe. samtidig som man fyller.

Shell bedyrer imidlertid at dette er sikkert så lenge bilen står stille og motoren ikke er igang.

Det eneste som dermed mangler er en fylleløsning hvor du slipper å gå ut av bilen. Men også dette er testet, vel og merke i andre sammenhenger.