Her er vi på virtuell spasertur inne i Lamborghini-muséet takket være Google Maps' Street View-funksjon. Så sparte vi den flybiletten. Vel... HELT det samme blir det ikke, da. Foto: Google Maps
Her er vi på virtuell spasertur inne i Lamborghini-muséet takket være Google Maps' Street View-funksjon. Så sparte vi den flybiletten. Vel... HELT det samme blir det ikke, da. Foto: Google MapsVis mer

Besøk bilmuseer i Street View!

Nå er det mulig å besøke bilmuséer langt borte - uten å forlate sofaen!

Nei, vi snakker ikke om å passivt se på en TV-reportasje, men aktivt å bevege seg rundt i muséet og se på objektene som står utstilt.

Dette virtuelle besøket er nå blitt veldig enkelt fra en datamaskin eller annen web-tilkoblet enhet takket være Google, som nylig har utvidet mulighetene for utforsking av by og vei til også å gjelde visse interiør.

Verdens eldste bilsamling er også en av de fineste

Bilsamlinger!

Her er vi på virtuell spasertur inne i Lamborghini-muséet takket være Google Maps' Street View-funksjon. Så sparte vi den flybiletten. Vel... HELT det samme blir det ikke, da. Foto: Google Maps


Blant disse er vi blitt gjort oppmerksomme på at enkelte bilmuséer på denne måten kan "besøkes" Vi har sett nærmere på to eksempler: Lamborghini-muséet og den mer folkelige Honda-samlingen i Japan. (Klikk på lenkene for å besøke dem)!

Kunstverk på hjul: Se de flotteste fra Mullin-samlingen

Spar flybilletter og jetlag

De to muséene befinner seg henholdsvis i Sant'Agata Bolognese og i Tochigi i Japan, og selv om vi vil anbefale de som har mulighet for det til å foreta reisen, vet vi også at dette ikke vil være praktisk mulig sånn med det første for ganske mange.

Og i så fall er det ingen grunn til å vente. Nå er det mulig å foreta disse besøkene per dataskjerm, og det man kan se er i det ferskeste tilfellet de to øverste etasjene i Honda-samlingen. Disse ligger på området til Hondas egen racing-bane, Ring Motegi. Både to- og firehjulinger vises i muséet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

København-perle: Se Sommers spesielle bilsamling!

Det var visstnok Lamborghini som var først ute med å gjøre sin samling i nærheten av sportsbilprodusentens fabrikk, tilgjengelig per Google.

Her vises mange av de mest sjeldne bilene fra Lamborghini og i noen kan man til og med besøke interiøret, noe som ofte ikke er tillatt for fysiske gjester. En artig opplevelse for enhver bilinteressert er det i hvert fall.

Måtte flere bilmuséer følge deres eksempler!