Besettende grusom BMW

BMW X6 har vært populær blant mange tunere, som Lumma og Hamann. Her er sistnevntes siste kreasjon.

 Foto: Hamann
Foto: Hamann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For å starte med de rå ytelsene: Denne bilen, basert på BMW X6 M heter Hamann Tycoon Evo M - og hele programmet ligger i navnet. Nesten. Denne bilen yter 670 hestekrefter mot BMW X6 Ms mer beskjedne 555 gamper.

Voldsomme ytelser

Toppfarten er 300 kilometer i timen. Mellom 1.500 og 5.650 omdreininger er dreiemomentet svimlende 650 newtonmeter.

Og den svære kladden med firehjulsdrift akselererer som en supersportsbil. 0-100 på 4,2 sekunder virker surrealistisk, men Tycoon Evo M skal visstnok være god for denne bragden.

Vi syntes for så vidt BMW X6 M var grei nok ytelsesmessig da vi kjørte den, (les om det her - og legg merke til forskjellen i utseende!), men dette er divisjonen over.

Foto: Hamann
Foto: Hamann
Foto: Hamann
Foto: Hamann
Foto: Hamann


Tunet til det ekstreme

Men monstermotoren er bare ett aspekt ved monsteret vi ser her - som det må være lov å synes er tøft, men da må man være beredt til å forsvare sine synspunkter med nebb og klør. Bilen er kraftig breddet og senket; Tycoon Evo M er seks centimeter bredere enn originalen. Glem å forsøke å parkere i parkeringshuset på Oslo City. Rund baut er skapningen utstyrt med spoilere og skjørt av Hamanns eget opphav. De fire LED-lysene er tunerens signatur i fronten.

Felgene er et kapitel for seg, matt mørkegrå smidde 23-tommere og dekk med dimensjonene 315/25-23

Vi synes denne er grusom...

...men hva med deg? Synes du den er: (Avsluttet)
tøff, men ganske stygg(27%) 518
råtøff(21%) 406
grusom(20%) 380
bare stygg(15%) 285
tøff og stilig(12%) 240
vakker(4%) 71
Vet ikke(2%) 35
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Fiskeskinn i interiøret

Særlig interiøret er noe for seg selv og dashbord og konsoll, istedet for treverk, aluminium eller karbonfiber, er kledd i Nanai lakseskinn. Ja, i denne bilens interiør finner man altså fiskeskinn som en del av innredningen. Uansett finner vi interiøret mer smakfullt enn eksteriøret.

Noen pris for den totalpakken som vises her, har vi ikke, men multimillionær må du i hvertfall være.

Hamann er langt fra noen smågutt i tuningverdenen og disponerte en stand på 200 kvadratmeter på Genève-messen nylig, der blant annet Hamann Hawk, basert på Mercedes SLS AMG, sto utstilt. Vil du vite mer om hva Hamann driver med, besøk websiden deres her. Den er absolutt verdt en titt.