Bertone Slim: Smalt design

GENÈVE (DinSide Bil): Italienske Bertone er kanskje mest kjent for sin design til biler som Lamborghini Countach og Diablo - begge brede og muskuløse superbiler. SLIM er verken muskuløs eller bred, men kanskje for lang?

Bertone Slim: Smalt design


Bertone SLIM er en to seter, men man sitter ikke ved siden av hverandre som i andre biler - man sitter bak hverandre. Og grunnen er ganske enkelt at Bertone Slim ikke måler mer enn en
meter i bredden. Men en lengde på 3,2 meter kan fort vise seg å bli litt for mye av det gode når doningen skal lukeparkeres i byen.

Bybil

Derfor er det litt underlig at akkurat SLIM skal vise hvilke tanker Bertone har om fremtidens bybiler - og vi bør vel med all respekt be dem om å legge hodene i bløt en gang til. For at bilen er smal er vel å bra, men det var dette med lengden da.

Glasskuppel, som på fly

En morsom løsning er imidlertid taket på bilen. For fører så vel som passasjer er omgitt av en glasskuppel - og for å komme ut og inn av bilen skyver man bare glasstaket tilbake før man åpner døren. I følge Bertone skal det lette ut- og innstiging betraktelig, samtidig som man kan velge om man vil kjøre med glasskuppelen åpen eller lukket.

Noen racer blir SLIM ikke, for motoren er en to-sylindret bensinmotor med 20 hestekrefter.

Tilbake til Genève-oversikten