Berlingo: Flere dører

Den har vært etterlengtet, men i disse dager kommer Citroën Berlingo med skyvedør. Ikke for tidlig om du spør oss.

Citroën Berlingo fyller de fleste behov man noensinne vil forvente av en bil. Bagasjerommet er lett å utnytte og plassen kan best sammenliknes med den man finner i containere. Det yrer av praktiske smårom hvor man kan glemme ting - og den koster mindre enn en Golf.

Endelig skyvedør

I disse dager lanserer Citroën sin Berlingo med skyvedør. Normalt ikke noen stor begivenhet, men i Berlingos tilfelle er det faktisk det. For det var ingen som egentlig skjønte hvorfor den praktiske og rommelige familiebilen bare hadde to dører, og derfor en unødvendig tungvinn vei til baksetet.

Men det er ikke bare skyvedøren som er ny. Citroën har flyttet hele baksetet 8 centimeter bakover samtidig som det er hevet 5 centimeter. På den måten hevder Citroën at benplassen og utsikten er bedre.

Tre ulike motorer

Citroën Berlingo kan leveres med to ulike bensinmotorer og en dieselmotor. Den minste bensinmotoren har et slagvolum på 1,4 liter og yter 75 hestekrefter, mens den største bensinmotoren henter ut 90 hester fra 1,8-liters slagvolum. Dieselen yter 71 hester fra 1,9 liter.