Bentley GT Coupé

Endelig har vi fått se Bentley GT Coupé. I løpet av sine 83 år i drift er Bentley inne i en av sine beste perioder noensinne. Penger fra Volkswagen er grunnen til det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Bentley GT Coupé
[Ugjyldig objekt (NAV)]
image: Bentley GT Coupé

Når vi leser de tekniske dataene, ser vi at her er det hentet en og annen ting fra lagerhyllene i Tyskland. Motoren som har konfigurasjonen W med totalt 12 sylindere, finner vi også i VW Phaeton og Audi A8. I Bentley GT Coupé har den også blitt utstyrt med turboladere. En på hver side. Bentley oppgir en effekt på over 500 hestekrefter og en toppfart på 290 kilometer i timen. 0-100 kilometer i timen skal gjøres unna på under 5 sekunder.

Motoren er på seks liter, og den driver alle fire hjul gjennom en sekstrinns automatisk girkasse utviklet av ZF. Giringen kan foregå automatisk eller via hendler på rattet.

Lang drøm

Bentley har hatt en 20 år gammel drøm om å kunne lage en splitter ny kupé. Det var først når Volkswagen gravde frem 500 millioner pund at det ble realistisk å gjennomføre planen. GT Coupé er i salg fra andre halvår 2003. Prisen i Norge er det ingen vits å deprimere dere lesere med. Se heller på bildene på denne lenken. Maken til håndverk skal du lete lenge etter.

Det første bildet av Bentley GT coupé
Bentley Arnage R
Bentley Arnage T

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!