Bentley Brooklands: Erkebritisk aristokrat

Mens Bentleys siste modeller har vært basert på Volkswagens flaggskip Phaeton, er det nå klart for en ny klassisk Bentley, av den gode, gamle skolen.

Bentley har fra før fem modeller. De tre Continental-modellene GT, Flying Spur og GTC baserer seg på Volkswagen Phaeton. I dette trekløveret har Bentley tre ulike karosserivarianter, kupé, sedan og kabriolet, av det som i bunn og grunn er samme bilen. Onde tunger vil hevde at dette ikke er ekte Bentleyer siden de er basert på eieren Volkswagens teknikk. Bentley har imidlertid fortsatt to modeller fullstendig utviklet uten innblanding fra Tyskland, nemlig supersedanen Arnage og tilhørende kabriolet Azure. Nå kommer også en tredje variant, kupeen Brooklands, og den er intet annet enn en erkebritisk aristokrat.

Todørs kupé

Bentley Brooklands: Erkebritisk aristokrat

Bentley Brooklands: Erkebritisk aristokrat

  1. Store bilder


Brooklands er en todørs kupé og minner tydelig om sitt opphav, Arnage. Linjene er både svepende og klassiske og samtidig mer ”understatement” enn de på Continental GT. Sammenlignet med Arnage er imidlertid Brooklands tydelig lavere og akselavstanden er kappet for å gi litt kvikkere kjøreegenskaper. Likevel, det er ikke tvil om at Brooklands først og fremst er bygget for kontinental høyfartscruising og ikke grisekjøring på smale og svingete veier. Slik sømmer seg vel ikke for en så nobel gentleman?

1050 newtonmeter

Bentley Brooklands: Erkebritisk aristokrat


Motoren er i bunn og grunn den samme turboladede V8’eren som i Arnage og Azure. Motorvolumet er på klassiske 6,75 liter. Brooklands har likevel litt bedre ytelser, og antallet hestekrefter er nå oppe i 530. Dreiemomentet er kanskje vel så oppsiktsvekkende med sine 1050 newtonmeter. Noen 0-100-tall er ikke oppgitt, men regn med at den øvelsen tar like i overkant av fem sekunder. Husk at vi er her snakker om en diger bil på om lag 2,5 tonn. Forbruket vil du helst ikke tenke på.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bentley Brooklands skal produseres i 550 eksemplarer og leveringen begynner i starten av 2008.

  • Store bilder av Bentley Brooklands
  • Her finner du mer Bentley-stoff:

  • Nyheter
  • Spionbilder