Bentley Arnage T - muskelmaskin

Bentley har presentert en ny muskelmaskin på bilutstillingen i Detroit. Dette er den kraftigste Bentleyen som noen gang er satt i produksjon.

Bentley Arnage T - muskelmaskin
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Bentley Arnage T blir den nye toppmodellen i Serie To. Den vil etter hvert bli etterfulgt av Arnage R og Arnage Long Wheelbase, men det er kun Arnage T som får den nye motoren med to turboer. Det er ikke så lett å skille Arnage T fra de andre modellene, men det skal være mange forandringer som gjør dette til et sportslig innslag. Blant annet er denne bilen stivere, og siden den bærer fabrikkens mest sportslige merke, Black Label, blir ikke en Bentley tøffere enn dette. Den har også andre støtfangere, felger og eksosanlegg for at du skille deg ut fra andre Bentley eiere. Målet til Bentley er å tilby biler som har finish i toppklasse, som formidler sportslighet og kraft og som har kjøreegenskaper utenom det vanlige.

Fartsmaskin

Til tross for en total vekt på 2.585 kilo er det ikke mye og utsette på ytelsene. 0-100 kilometer i timen gjøres unna på 5,8 sekunder og toppfarten er 270 kilometer i timen. Disse tallene fremskaffes av den legendariske Bentley-motoren på 6,75 liter. Normalt har denne motoren én turbo, men i Arnage T har Bentley-ingeniørene lirket på plass en til. Konfigurasjonen med to turboer skal gjøre at responsen blir bedre gjennom hele turtallsregisteret og at turboforsinkelsen blir redusert. Effekten i Arnage T er 450 hestekrefter ved 4.100 omdreininger og dreiemomentet ligger på et sensasjonelt nivå. 875 newtonmeter ved 3.250 omdreininger burde være kraft nok. Girkasseutvalget begrenser seg til en firetrinns automatkasse. Antagelig blir du uansett ikke plaget av at motoren går på for høyt turtall, i hvert fall ikke i 100 kilometer i timen som er maksimal hastighet her hjemme.

Stor

Bentley Arnage T - muskelmaskin

Det er ingen liten bil vi snakker om her. Enorm vekt er et aspekt av saken, men heller ikke de utvendige målene er til å kimse av. Arnage T er nemlig 540 centimeter lang og bredden er 212 centimeter inkludert speilene. Akselavstanden er rett over tre meter.

Importøren har ikke beregnet noen priser enda, men de regner med at den vil koste cirka 3,5 millioner kroner.

  • Her finner du flere Bentley-nyheter