Bensinmotor med dieseltall

Fra før finnes 1,4 TSI med 140 og 170 hestekrefter. Nå kommer det også en versjon med 122 hestekrefter, 200 Nm og et forbruk ned mot 0,59 liter.

1,4-literen har mistet kompressoren som jobbet i de nedre delene av turtallsskalaen og må klare seg med bare turboladeren og direkteinnsprøytningen. Ytelsene er derfor noe redusert og 122 hestekrefter høres kanskje ikke allverden ut, men husk at denne motoren er laget som en erstatning for en konvensjonell 1,6-liter. Dessuten har motoren hele 200 newtonmeter fra lave 1.500 omdreininger i minuttet. I litt mindre modeller, vil denne motoren derfor gi gode fartsressurser.

0,59

Bensinmotor med dieseltall

Bensinmotor med dieseltall

  1. Store bilder
Golf er blant bilene som får den nye motoren
Golf er blant bilene som får den nye motoren Vis mer

Hele poenget med den såkalte downsizings-trenden er å få ned forbruket.
I en Polo vil denne motoren i følge amerikanske motorauthority.com bruke omlag 0,59 liter per mil på blandet kjøring. Det er bra, men ikke oppsiktsvekkende med tanke på at en større bil som BMW 118i med 143 hester og 190 newtonmeter klarer samme tall.

I den mer sammenlignbare Golf, oppgir den norske importøren at CO2-utslippet vil ligge på 154 gram per kilometer. Nøyaktige forbrukstall har vi ikke, men CO2-tallene tilsier om lag 0,65 liter per mil.

Oppgradert DSG…

Motoren kan kombineres med en modifisert utgave av den populære DSG-kassen. Klutsjene er nå flyttet ut av oljebadet og det skal føre til bedre drivstofføkonomi og smidigere girskifter. I denne versjonen tåler girkassen et maksimalt moment på opp til 250 newtonmeter.

Med syv trinn!

Enda mer interessant er det kanskje at seks trinn blir til syv. I første omgang er det kun denne motoren som kan leveres med syvtrinns-DSG, men det er trolig at også andre modeller vil få denne løsningen etter hvert.

Aktuelle modeller for den nye motoren er i Norge først og fremst Golf og Passat. I begge tilfeller vil det nye bensinalternativet være klart for levering til høsten. Noen priser er ikke offentliggjort ennå, men vi lover å komme tilbake med disse så fort som mulig.

  • Stort bilde finner du her.
  • Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder