Beetle går av veien

New Beetle Dune har beholdt de vesentligste designelementene til New Beetle, men har i tillegg fått terrengegenskaper og et interiør som skal tilfredsstille det aktive mennesket. Vi kan nesten ikke vente til vi kan cruise inn i solnedgangen over sanddynene med Beetle Dune…

Og ja: det er et slektskap mellom sanddynene og navnet på den nye Beetle-studien. For dette er bare en studie -- i hvert fall foreløpig. Og for oss nordboere sin del har det kanskje ikke så mye å si -- vi har kanskje ikke så veldig mange sanddyner å velge mellom…

Utstyrt for terrengkjøring

Utseendemessig er det jo ingen tvil om hvilken nese Beetle Dune er snytt ut fra. Men i og med at den skal kunne kjøres i utmark, har den fått en forsterket støtfanger av aluminium i fronten, og en matchende aluminiumsstøtfanger bak.

For å få en best mulig ut-i-naturen-opplevelse, er New Beetle Dune også utstyrt med et stort avtagbart soltak (soft top) av plast.

Den har dessuten selvsagt mye større dekk enn en vanlig New Beetle, og har aluminiumsfelger slik at de står i stil med resten av eksteriørdetaljene. Beetle Dune har også variabel høydejustering av hjulopphenget, slik at du -- alt etter hvor store sanddyner du skal forsere -- kan velge mellom tre forhåndsinnstilte høydenivå som varierer med 12 centimeter.

Beetle går av veien

Aluminium på mange plan

Beetle Dune har plass til fire aktive mennesker. Baksetene kan legges ned, og da åpenbarer det seg et flatt bagasjeplan av aluminium. Her skal du trygt kunne frakte froskeføttene og dykkerdrakten din uten å være redd for at det skal bli vått, eller at du skal skitne til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også fotbrønnene er belagt med aluminium, men har gummiknotter stikkende opp for å forhindre lårhalsbrudd. Ellers legger vi merke til åpenbare designmessige likheter med Audi TT.

Drivkreftene

Siden Beetle Dune skal kunne kjøres i terrenget, er den selvsagt utstyrt med firehjulstrekk. Drivkreftene er en 2,3-liters V5 med 110 hestekrefter, som er tilkoblet en 6-trinns manuell girkasse.

Hvis du roter deg bort i sanddynene, fortvil ikke: et navigasjonssystem vil geleide deg tilbake på rett vei!