Bedre veggrep i M-klasse

Mercedes har videreutviklet firehjulsdrift systemet i M-klasse, slik at den nå skal takle kjøring i terreng bedre.

Bedre veggrep i M-klasse

Mercedes sitt firehjulstrekk system heter Four Wheel Electronic Traction System (4ETS). Med den videreutviklingen av systemet som nå er gjort, skal M-klassen få bedre veggrep og bli mer stabil i terrengkjøring.

Når hjulene spinner

Dersom du er ute i terrenget og hjulene begynner å spinne, bruker 4ETS systemet microcomputere til å overføre dreiemoment til for- og bakakselen. Videre kobles bremsene inn systematisk, og sørger for at de hjulene med god kontakt med bakken får optimalt veggrep.

Trykket bygges opp raskere

Forberedelsene i systemet innebærer en intelligent bremsekraftforsterker som bygger opp trykket svært raskt. Dette resulterer i at 4ETS får koblet inn bremsene på de spinnende hjulene mye raskere enn de ellers ville gjort. Bremsetrykket bestemmes av hastighet på doningen, farten på hjulene og gasspedalens posisjon.

Hjelp i bratte skråninger

Også når du har lavgiret innkoblet og ønsker å bevege deg i terrenget, er det ytterligere forbedringer å merke seg med det oppgraderte systemet: I motsetning til det gamle systemet, virker det nå også når føreren har både gass og brems aktivert samtidig, og med lavgiret innkoblet.

Relaterte artikler:

TEST: Mercedes ML 270 CDI