Båter i sjøen 2000 – Salgsmesse uten nyhetens interesse

Spennvidden på årets ”Båter i sjøen” var stor: Publikum fikk se alt fra små joller til en 65-foter med en prislapp pålydende 11 millioner kroner. Variasjonen avspeilet seg også i at seilbåtflåten i år bestod av hele 52 båter. Men trenger vi en slik messe?

Båter i sjøen 2000 – Salgsmesse uten nyhetens interesse
<strong>Sol og kø:</strong> Med godværet kom også godtfolket. Og trangt ble det på bryggene.
Sol og kø: Med godværet kom også godtfolket. Og trangt ble det på bryggene. Vis mer
<strong>Dyr drøm:</strong> Pincess 65, med en pris på 11 millioner, var messens dyreste båt. Men det er lov å drømme...
Dyr drøm: Pincess 65, med en pris på 11 millioner, var messens dyreste båt. Men det er lov å drømme... Vis mer

Hvorfor i all verden holder man en båtmesse på høsten? Sesongen er på hell, og båtfolket tenker mer på å få båten sin opp av vannet enn å sjøsette en ny.

Høsten – tid for båtkjøp

Likevel – båtmesse på høsten er ikke så dumt som det kan synes. For hvis du skal ha en ny båt på vannet til våren er dette tiden å bestille den på. Båtbyggerne lever nemlig gode dager i disse tider, og har flere bestillinger enn de har kapasitet til å betjene. Skal verftet garantere deg klargjort båt for neste sesong er det ingen dum ide å gjøre bestillingen allerede nå.

Markedet er også mindre presset når høststormene setter inn. Dermed har du som kunde et større utvalg å velge i, samtidig som prispresset følgelig er noe mindre enn under høysesongen. Ny båt for neste sesong bør du altså begynne å planlegge allerede nå. Om du går på messe eller ei.

Sol og kø

Båter i sjøen anno 2000 er den 28. rekken. Værgudene trakk seg som sponsorer under åpningen torsdag, og regn er ingen heldig ramme for en småbåtsmesse. Etter hvert som dagene gikk strømmet imidlertid solståler og publikum til i stadig økende grad. I skrivende stund er antall besøkende enda ikke tallfestet, men utstillingsjef, Aud Høva i Norges Båtbransjeforbund, mener rekorden fra i fjor på 12.500 besøkende vil bli slått.

Den store tilstrømmingen av båtfolk hadde imidlertid sin skyggeside. Til tider var køene for å slippe ut på de forskjellige bryggene både lange og tidkrevende. Messeområdet er rett og slett blitt for lite, og det var trolig ikke for å stå i kø båtglade mennesker punget ut med 60 kroner i inngangspenger.

Salgstorg med lite nytt

Det må være legitimt å sette spørsmålstegn ved inngangsavgiften. For Båter i sjøen er ingen messe full av arrangementer for publikum. Tvert i mot – landets båtmesser bærer preg av å være et gedigent salgstorg for produsenter og importører. Fra denne synsvinkelen var båtmessen i helgen mer et tilbud for båtforhandlerne enn for publikum.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

De som hadde ventet seg de store, revolusjonerende nyhetene ble nok også skuffet. Noe nytt fikk vi se, men med unntak av fire polske båter og Bavarias nye motorbåt BMB 270, var det lite nytt under solen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer