Båter fra bålet

Viknes 1030 blir det nye flaggskipet i Viknesflåten. Samtidig lanseres den noe mindre Viknes 880. Begge robuste helårsbåter som skal representere bokomfort like mye som sjødyktighet. Men gratis blir de ikke…

Båter fra bålet
[Ugjyldig objekt (NAV)]

En brann er sjelden velkommen. Heller ikke hos Viknesverftet. Resultatet ble at formene til Viknes 900 forsvant fra sitt dennesidige liv en gang for alle. Men problemer genererer muligheter:

- Når vi først måtte bygge opp nye former, så ville vi utvikle Viknes 900 til en ny og mer funksjonell båt, forteller Leif Herleiksplass i Viknes.

Fra aske til Viknes 1030

Dermed gikk Viknes 900 inn i historien samtidig som unnfangelsen av Viknes 1030 fant sted på branntomten.

Resultatet kan kort beskrives slik: Viknes 1030 blir, som navnet antyder, litt større enn sin forbrente forgjenger. Den halvplanende båten skal være god for 21 knop med standard motor på 184 hestekrefter. Skuta hevdes også å være kapabel for større utfordringer enn krusninger i solgangsbrisen.

Innvendig har Viknes gitt salongen full ståhøyde og et pantry med kokemuligheter. Under dekk finner du to separate sovekabiner, som begge er innredet med dobbeltseng. I bokomfortens navn har dessuten Viknes ryddet plass til et eget tørkeskap for klær og sko på dekket.

Viknes 880

Den andre nyheten i 2001-kolleskjonen er Viknes 880. Som sin storebror 1030 er Viknes 880 også halvplanende. Med standardmotoren på 184 hestekrefter skal nyheten bevege seg i 23 knop med gasspaken i bunn.

Viknes håper med nyheten 880 å fange opp kjøpere som synes 1030 blir for stor og 770 for liten. Til tross for at Viknes 880 er halvannen meter kortere enn sin storebror, er mye likt. Salongen byr på både ståhøyde og pantry. Under dekk finner du også her to separate sovekabiner – den ene med dobbeltseng, og forut to sengeplasser på en V-benk. Og, båten har toalett med ståhøyde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

1,1 millioner

Siste båtnyheter
  1. Wally One er vist

Den minste nyheten, Viknes 880, er i skrivende stund satt i produksjon. Den første Viknes 1030 er imidlertid ikke klar for sjøsetting før til våren. Men fra mars og frem til
sommerferien forventer båtbyggeriet å ferdigstille hele 24 båter. Dermed kan de som lyster trolig tilbringe neste fellesferie i det nye flaggskipet.

For de interesserte kan det opplyses om at prisen for Viknes 880 blir på 803.000 kroner, med en 184-hestekrefters Yanmar. Med samme motoriseringen må du punge ut med 1,1 millioner kroner for storebror 1030.