Båt med hjul

Båtplass er i ferd med å bli en mangelvare mange steder langs kysten. Og er du så heldig at du får tildelt en plass, koster det så det svir. Derfor har kloke, britiske hoder konstruert en båt du kan ta med deg hjem.

Båt med hjul
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Trailbare båter (båter du kan frakte på landevegen med tilhenger) har lenge vært populære både på kontinentet og på andre siden av dammen. På båtutstillingen i London denne uken så et helt nytt konsept dagens lys: Båten som kan fraktes på landevegen uten tilhenger.

Båt med hjul

ClamBoat har nemlig hjul montert i skroget. Når skipet ligger i sjøen er hjulene vippet opp og lagret inne i skrogkroppen, etter samme prinsipp som på et fly. Etter at du har dratt ClamBoat på land er det bare å slå ned hjulene – og du har båt og tilhenger i en og samme enhet.

Sammenleggbar

ClamBoat er 4 meter lang og 1,6 meter bred. Men båten består av to separate skrog som er hengslet sammen midtskips. Når ClamBoat skal fraktes eller oppbevares er det bare å brette båten sammen. I følge produsenten blir båten da ikke større enn at den får plass innerst i en garasje.

Valgmuligheter

ClamBoat skal leveres med Honda påhengsmotorer i størrelsen 2 til 25 hestekrefter. Du kan også velge mellom skrog støpt i glassfiber eller mykplast, et materiale vi kjenner fra Pioner-båtene.

Til Norge?

Siste fem båtnyheter
  1. Wally One er vist

Selv om Honda satser stort på ClamBoat konseptet i England er den norske Honda-importøren skeptisk:

- Norske båteiere lar stort sett båten ligge i vannet sesongen gjennom. Dette konseptet passer bedre i Sør-Europa og England enn i Norge, hevder Ole Melbye, salgssjef i Kellox. Dermed må du trolig ut av landet for å få kjøpt båten med hjul.

Artikkelen fortsetter under annonsen