Barskt 1-serie-konsept fra BMW

BMW viser et tøft og sportslig konsept basert på 1-serie kupé på bilutstillingen i Tokyo.

Publisert
Sist oppdatert

Den BMW-klassiske Tii-betegnelsen har ikke eksistert på mange år, men nå kan det virke som om man er i ferd med å børste støv av det kjente navnet fra morsomme 2002Tii produsert på 70-tallet. I alle fall har man brukt det på sin siste konseptbil som stilles ut i Japan i disse dager.

Sint

I bunn og grunn er Concept 1-serie Tii en lettet og stylet utgave av kupeen hvis lansering er like rundt hjørnet. Bruk av karbonfiber i karosseriet skal sørge for at kiloene blir færre og oppsynet sintere. Dette skal være aggressivt, og det har BMW oppnådd.

Overfladisk

Barskt 1-serie-konsept fra BMW

Barskt 1-serie-konsept fra BMW

 1. Store bilder
Barskt 1-serie-konsept fra BMW


Bilen skriker etter oppmerksomhet og det svartlakkert panseret og den hvite kroppen trekker tankene i retning av motorsport. Men denne gangen virker det dessverre som om BMW har konsentrert seg mer om utsiden enn om innsiden. Man oppgir nemlig overhodet ingen teknisk informasjon. Det svekker en svært nærliggende antakelse, at dette er en kommende M-versjon av 1-serie.

Øvrige designdetaljer som bør legges merke til er de 18 tommer store aluminiumsfelgene som skjuler noen blå bremsekalipere, den dype frontfangeren og spoilerleppen på bagasjelokket.

Hvit turtellerbakgrunn…

Den inspirerte stilen fortsetter innvendig med kraftig skålede sportsstoler og en hvit bakgrunn på turtelleren. Når BMW gjør et relativt stor nummer ut av sistnevnte poeng, kan man jo lure på hvor grundig man egentlig har gått til verks med denne konseptbilen. Likevel er det grunn til å holde øynene åpne for en eventuell produksjonsversjon av denne lille tøffingen.

Tokyomessen åpnet 24. oktober og blir dekket her på Dinside Motor.

 • Store bilder kan du beskue her.
 • Her finner du mer BMW-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer