<strong><b>If Skadeforsikring:</strong></b> Barn er ikke bare myke trafikanter, men også mindre oppmerksomme.  Foto: Skjermdump/eksempel
If Skadeforsikring: Barn er ikke bare myke trafikanter, men også mindre oppmerksomme. Foto: Skjermdump/eksempel Vis mer

Barnestemmen minner om skoleveien

Navigasjonen forteller deg på denne måten at du er i nærheten av en skole.

Publisert
Sist oppdatert

Selv om du mener du har stålkontroll på skoler i eget nærmiljø, er det stor mulighet for at du krysser en annen langs veien. Og da vil du vel kjøre så rolig som mulig?

For å hjelpe deg å ha oversikt over skoleveiene, har If Skadeforsikring derfor lansert Slow Down GPS, som kan lastes ned på hvilken som helst smarttelefon.

I en video If skadeforsikring har laget, forklarer sjef for Digital Services i If, Antti Tainio at appen fungerer som alle andre navigasjons applikasjoner.

- Det som gjør den spesiell, er at den bytter over til en barnestemme når du er 200 meter fra en skole, eller om du kjører inn i et område som av andre årsaker har mye barn.

I videoen som kan sees nederst i artikkelen, forklarer lydekspert i TSA Julian Treasure at vi er programmert for å ha omsorg for barn.

<strong><b>ENKEL I BRUK:</strong></b> Appen er ved første titt oversiktelig og enkel i bruk.
ENKEL I BRUK: Appen er ved første titt oversiktelig og enkel i bruk. Vis mer- Barnestemmen fører til at vi får en indre, fysisk, kognitiv og atferdsmessig effekt, og vi bygger omsorg selv for de vi ikke kjenner.

Prosjektet er et sammarbeid mellom Norge, Sverige og Finland, og appen er å få på nevnte lands språk samt engelsk.

Les også: Vi kåret den beste gratis GPSen

- I tillegg får du muligheten til å velge min favoritt nynorsk, forteller informasjonsdirektør i If Skadeforsikring, Jon Berge.

Appen har i tillegg til gps funksjonen flere nyttige hjelpemidler.

Via dropdown menyen kan en få instruksjoner om hva en skal gjøre om en kommer utfor en ulykke.

Les også: Klipp hekken til skolestart

Ann-Kathrin Årøen i Trygg Trafikk forklarer at en raskt lar seg stresse av avtaler og telefoner allerede før man er på jobb.

- Mange er opptatt av sikkerheten til egne barn, men glemmer fort andre når deres egne er satt av.

Du kan være med å utvikle appen selv, ved å gå inn på If sine hjemmesider og markere hvor det ofte befinner seg mye barn langs veien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer