Lengre ned på siden finner du bilde av den gamle utgaven av Baleno 1.6 stv. Utvendig er bare grill og panser endret. <A HREF="http://www.dinside.no/dh_bilde/3216.jpg">Klikk her for større bilde</A>
Lengre ned på siden finner du bilde av den gamle utgaven av Baleno 1.6 stv. Utvendig er bare grill og panser endret. Klikk her for større bildeVis mer

Baleno: Nyttig oppgradering

Suzuki overrasker stadig - nå introduseres en oppgradert versjon av Suzuki Baleno stasjonsvogn. Endringene er mange, men kanskje ikke de største. Det er likevel hyggelig å konstatere at endringene kommer kundene tilgode uten at Suzuki finner det nødvendig å legge på prisen.

Det mest iøyenfallende er et nytt design på fronten, med en grill som liger tett opptil for eksempel Chrysler Stratus - uten sammenligning forøvrig. Suzuki har nemlig forbedret sikkerhetskarosseriet på bilen - med det resultat at Baleno har blitt 3 cm lengre foran.

Men endringene på den nye modellen er ikke bare kosmetiske. Blant annet er 4WD-systemet "oppgradert", uten at det er foretatt endringer i funksjonen. Med andre ord - systemet er fortsatt det samme (rotorbladkobling), men komponentene er byttet ut med mer slitesterke deler.

Det samme er tilfelle med styringen, Baleno har fortsatt tannstangstyring med servopumpe, men alle komponentene er byttet ut med nye, og Suzuki melder at endringene skal ha gitt Baleno en mer presis styring. Derfor gleder vi oss til å prøvekjøre den nye Balenoen - for her var det rom for forbedringer.

ABS velkommen!

Ingeniørene hos den japanske bilprodusenten har også gjort endringer i motorstyringen, lagt inn nye støtdempere, nytt tenningsanlegg og nytt interiør.

Den nyttigste og mest velkomne nyheten er likevel at Baleno nå leveres med ABS - både til den fremhjulsdreven og firehjulsdrevne varianten.

Flere oppgraderinger

Suzuki har også foretatt mindre endringer med hensyn til utstyrsnivået, og Baleno leveres nå med to kollisjonsputer, Automatiske beltestrammere, elektriske vindusheiser foran og bak, elektrisk justerbare speil, sentrallås, startsperre, justerbart ratt (høyde), hekkspoiler med bremselys, 4 høyttalere, servostyring, takrails og bagasjeromstrekk som standardutstyr. Prisene er likevel de samme:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Baleno 1.3 2WD stasjonsvogn: 169.900
Baleno 1.6 2WD stasjonsvogn: 179.900
Baleno 1.6 4WD stasjonsvogn: 199.900

De tekniske og kosmetiske endringene på stasjonsvognen vil også komme på sedan og kombikupe i januar 1999.