Baksetekollisjonsputen

20??: Baksetekollisjonsputen

BAKSETEKOLLISJONSPUTEN: Skal beskytte baksetepassasjerene i biler med to bakseteplasser. Toyota-oppfinnelse som foreløpig ikke er introdusert.
BAKSETEKOLLISJONSPUTEN: Skal beskytte baksetepassasjerene i biler med to bakseteplasser. Toyota-oppfinnelse som foreløpig ikke er introdusert. Vis mer


På 1980- og 1990-tallet var Mercedes-Benz den store teknologidriveren på kollisjonsputeområdet. Som den oppmerksomme leser har fått med seg, har imidlertid Toyota og Lexus de siste årene tatt på seg lederrollen. For få dager siden sendte Toyota ut et bilde av nok en ny kollisjonsputevariant - denne gangen en baksetekollisjonspute. Informasjonen knyttet til bildet var svært knapp, noe som har ført til at en rekke medier har skrevet at målet med puten er å beskytte den midtre baksetepassasjeren. Dette er imidlertid feil, noe som blir tydelig for den som tar seg tid til å se nærmere på bildet. Bildet viser nemlig at puten er montert i taket mellom de to ytre bakseteplassene. Puten er derfor åpenbart beregnet for biler med bare to bakseteplasser og skal beskytte passasjerene mot hverandre - og mot en eventuell midtkonsoll mellom setene - ved sidekollisjon.

Utbredelse: Foreløpig ikke introdusert. Toyota opplyser at baksetekollisjonsputen først vil bli introdusert i modell som skal selges i Japan. Hvilken modell dette dreier seg om, er foreløpig ikke offentliggjort.