Foto: YouTube
Foto: YouTubeVis mer

Bakoversveis garantert

I sommer blir det Mustangtreff - i Polen. Mustangklubben står for denne pirrende video-invitasjonen.

Sommeren 2008 startet de polske Mustang-entusiastene Mustang Club of Poland, som hovedsaklig webforum. Gruppen vokste raskt i størrelse og i 2009 ble det første treffet arrangert, en hovedsaklig statisk sammenkomst ved en tidligere tekstilfabrikk, konvertert til kjøpesenter, i byen Lodz.

Treff nummer to i 2010 ble mer aktivt og ble organisert i Poznan. Det gikk ut på en del kjøretrening og krusing på dag to.

700 kilometer med etapper

Dette ga mersmak og ideen om Mustang Race 2011 ble unnfanget og videreført, takket være entusiasten Rafal "Alustar" Wrochna. Ruten på 700 kilometer ble lagt opp med etapper i byer der medlemmene av klubben kom fra, Sandomierz (start), Belchatow, Wloclawek, Chojnice og Kolobrzeg (mål). Det regnes med at 30 team, kanskje flere, vil stille til start. Alle typer Mustang aksepteres, fra de klassiske fra 1965 til dagens Shelby GT500.

Sprelsk i sinnet

 Foto: YouTube
Foto: YouTube Vis mer


Kriteriene for å være med er, i henhold til begivenhetens hjemmeside, å ha en Mustang, godt humør og noe humoristisk sans. Som vi kan se av videoen som er blitt sluppet i forkant av MustangRace 2011, er litt erfaring bak rattet heller ikke å forakte.

Les her om Bullitts Mustang fra 60-tallet som igjen er i produksjon!

Don't try this at home

Vi vil for øvrig på det sterkeste advare mot å forsøke å imitere en del av manøvrene som vises på filmen, i trafikken - da disse kvalifiserer til inndragelse av førerkortet i henhold til veitrafikkloven her til lands. Den korte filmen på litt over fem minutter er laget av Marcin Bielawski i samarbeid med Mateusz Siwek og Patryk Jakowski. Resultatet av arbeidet deres imponerte oss og derfor ville vi dele det med dere. Noen har sikkert allerede sett den på YouTube.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uansett: Nyt den, med full skjerm og god lyd!


Her er kjøreruten for Mustang Race 2011:

 Foto: Google Maps
Foto: Google Maps Vis mer