Baby-Fiat gjenfødes - og du kan lage din egen!

Det er ikke bare nostalgikerne som vil glede seg: Trepiùno-konseptet fra 2004 blir realisert som reinkarnasjonen av legenden Nuova 500 fra 1957. Et nettsted sørger til og med for at man fra og med nå kan forberede seg og være klar på hvordan ens eget eksemplar skal se ut.

Et tildekket eksemplar under testkjøring (Automedia) Vis mer

Baby-Fiat gjenfødes - og du kan lage din egen!

  1. Store bilder!
Bildet er manipulert Vis mer
Trepiuno-konseptet fra 2004 - ingen sporbare forskjeller Vis mer


Fiat seiler for tiden i medvind - særlig takket være den kritikerroste nye modellen Grande Punto. Denne er forøvrig omsider også i salg her i landet. Ledelsen håper og tror at merket er i ferd med å gjennomgå en veritabel renessanse. Det spennende Fiat 500-prosjektet skal bidra til å akselerere tendensen.

En utrolig viktig bil

Selv om det er 500 som sitter igjen i minnet hos de fleste var det faktisk Fiat 600 som, i 1955, "fikk Italia på hjul" igjen etter krigen. Med en lengde på 322 centimeter greide bilen å frakte fire voksne og deres (beskjedne) bagasje, noe som med dagens teknologiske standarder ville vært komplett umulig. I 1957 fikk den en "lillesøster" (!) kalt Nuova 500, og det er denne som ble kultbilen de fleste forbinder med navnet.

Testes i disse dager

Nittitallets Cinquecento og Seicento ble aldri ansett som ekte etterfølgere, til det var deres design for samtidig. Nå forbereder imidlertid Fiat den ordentlige oppfølgeren, som de håper vil få samme suksess som den gjenfødte Mini, dog uten å legge seg på tilsvarende "mini-premium"-nivå. Det sies at innstegsversjonen i Europa skal koste 7.500 euro eller rundt 60.000 kroner ved lansering. Bilen vil imidlertid også kunne fås i mer luksuriøse varianter, blant annet med glasstak og skinninteriør. Ifølge vår samarbeidspartner Automedia skal Fiat 500, som det ble annonsert i fjor høst, dele plattform med den neste Ford Ka.

Lag din egen

En av artikkelforfatterens inspirerte kreasjoner på nettstedet Fiat500.com Vis mer


Web-siden Fiat500.com (se lenke nederst) viser prosjektets nåværende status, drodler litt rundt filosofien som ligger bak modellen med blant annet 500 ansikter (en litt surrealistisk variant med Zidanes berømte nedskalling parallelt med en bukk som stanger en Fiat 500 finnes blant annet der- vi har ikke prøvd å forstå men har den med i vårt fotoalbum for de spesielt interesserte. Nedtellingen på dette meget spesielle nettstedet forteller i skrivende stund at det er 402 dager igjen til lansering. Den har også en "Concept Lab" hvor du kan gå inn og designe den kommende Fiat 500 etter din egen smak og (eller) behag.

Den norske Fiat-importøren bekrefter at nye 500 er underveis og vil kunne finnes i Norge høsten 2007.

  • Store bilder finner du her.
  • Dette er faktisk ganske gøy: www.fiat500.com.
  • Her finner du mer Fiat-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder