Avslørt: Her er nye Volvo V60

S60 er rett rundt hjørnet og V60 kommer til høsten.

 Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sist vi så denne bilen var den fullstendig nedklistret med kamuflasje. På bilmessa som nylig ble avviklet i Geneve viste Volvo S60, og V60 regner vi med vil bli vist på messa i Paris til høsten.

Som dere kan se på bildene er dette den ferdige bilen og dette er nok en stor glipp fra Volvo sin side. Vi tror nemlig ikke at det var meningen at så mye av V60 skulle avsløres så fort. Bortsett fra at de har glemt å montere grillen er dette slik det blir.

Fotgjengerens venn

Noe av det mest spennende med S60 og V60 er City Safety-systemet som har blitt utvidet med Pedestrian Detection. Dette stopper faktisk bilen fullstendig hvis en fortgjenger oppdages foran bilen. Det eneste kravet er at farten på bilen det øyeblikket må være saktere enn 25 kilometer i timen.

Motorer

Når det gjelder kraftkilder har Volvo foreløpig sluppet fem motorer i forbindelse med S60. Vi regner med at det er de samme motorene som blir lansert i V60.

Det kommer to dieselmotorer; D5 og D3. Begge er har fem sylindre, men D5 har 2,4-liters slagvolum og D3 har 2-liters slagvolum. D5 har to turboladere og leverer 205 hestekrefter og 420 newtonmeter i dreiemoment. D3 har en turbo og leverer 163 hestekrefter og 400 newtonmeter i dreiemoment.

D5 leveres også med firehjulsdrift fra svenske Haldex.

I forbindelse med S60 er det også sluppet to bensinmotorer. Den største heter T6 og den andre heter 2.0T. T6 en treliters rekkesekser med én turbo og yter 306 hestekrefter og 440 newtonmeter. Denne bilen leveres kun med firehjulsdrift. Den litt mer siviliserte versjonen har også turbo, fire sylindre og yter 203 hestekrefter og 300 newtonmeter.

Vi regner med at bilen vises i Paris i slutten av september og den er klar for Norge mot slutten av året.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia