<strong>BAKSMELL?</strong> Det er ikke bare fylleangst og dårlige karakterer som henger igjen etter russetiden. Foto: Wikipedia
BAKSMELL? Det er ikke bare fylleangst og dårlige karakterer som henger igjen etter russetiden. Foto: WikipediaVis mer

Avskilt russebilen før 1. juli

Og du kan spare deg for 4.000 kroner.

- Avskilter du russebussen før 1. juli slipper du å betale vektårsavgift, oppfordrer avdelingssjef Eirik Sannes i Tollvesenet på etatens nettsider.

Les også: Disse slipper unna årsavgiften

Vektårsavgift

er rett og slett en særegen års- og miljø-avgift som må betales på alle kjøretøy som veier 7.500 kg eller mer, og de aller fleste russebusser faller altså i denne kategorien. Avgiften beregnes ut fra bussens vekt og hvor mye utslipp den har. I praksis ligger terminbeløpet på mellom 3 og 4.000 kroner.

Den eneste måten å slippe unna regningen på er altså å avskilte russebussen og levere inn skiltene til nærmeste trafikkstasjon.

Les også: Slik er årets oblat

Eier får regningen

Det er den som står registrert om eier av kjøretøyet som vil få regningen tilsendt i posten, og er DU den utvalgte gjelder det altså å være rask. Erfaringsmessing er det nok heller ikke så lett å få de andre på bussen til å spleise på avgiften nå som russen snart spres for alvor ved skoleslutt.

Og det er ikke bare snillhet som utløser tipset fra Tollvesenet:

- I tillegg til at russen sparer penger, sparer også Tollvesenet merarbeid, fortsetter Eirik Sannes.

- Russen er ofte spredd for alle vinder etter eksamen, og enkelte rekker gjerne å begynne på studier i utlandet før avgiftsinnkreverne får startet jakten på de som ikke har betalt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Her bor de dårligste betalerne

Kilde: Tollvesenet.