Avantime: Fransk luksus

Avantime ble vist som Renault sin fremtidsstudie under bilutstillingen i Geneve i mars tidligere i år. Nå kommer produksjonsmodellen, som er nesten identisk med studien, og som er først ute av en rekke nye toppmodeller ventet fra Renault de kommende to årene.

Produksjonsmodellen av Avantime skal vises på bilutstillingen i Frankfurt som går av stabelen neste uke, og er ventet å være klappet og klar til å sendes ut i salg fra midten av neste år. Den norske Renault-importøren, Volvo Personbiler Norge AS, sier de ikke vil ta Avantime inn til salg i første omgang.

Vi har tidligere skrevet om fremtidsstudien Avantime, i artikkelen Renault Avantime: Futuristisk virkelighet.

Luksuskupé

Avantime er en luksuskupé med et noe uvanlig utseende, som du kan se av bildene. Den kan tilby plass til fire voksne, i fire individuelle skinnseter, og utstyrsnivået er ellers som en luksusbil seg hør og bør, vi kan nevne navigasjonssystem, underholdningselementer som blant annet automatisk CD-veksler, og et informasjonsdisplay på midten av dashbordet som viser alle vitale kjøredata -- og som er synlig fra alle kanter av bilen.

Avantime har store vindusflater både på sidene og på taket av bilen. Midtstolpen man vanligvis finner på sidene av personbiler er tatt bort, og dette sammen med et gedigent takpanel av glass, burde gjøre utsikten -- og innsynet -- tålelig bra.

Avantime: Fransk luksus

Kraftig

Renaults nye toppmodell har ganske store krefter gjemt under panseret. Den drives fremover av en 3-liters, 24-ventilers V6'er som yter 210 hestekrefter. Avantime har en seks-trinns manuell gearkasse, og en toppfart på 224 kilometer i timen.

Artikkelen fortsetter under annonsen