Auris blir hybridbil

Toyota ser garantert at flere og flere produsenter lanserer hybridbiler. Derfor girer de også opp egen lanseringstakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toyota har nå bestemt seg for at neste hybridbil for det europeiske markedet blir Auris. Bilen settes i produksjon sommeren 2010, og vil bli produsert på fabrikken i England. Motoren vil bli produsert på motorfabrikken i Deeside og bilen på fabrikken i Burnaston. Selve hybridsystemet kommer fra Japan.

Det var omtrent det vi vet om bilen nå. Pressemeldingen fra Japan sier ingenting om motor, ytelser, forbruk eller andre ting som er viktig når man snakker om hybridbiler.

Priusmotor?

Det er bekreftet at bensinmotoren er en 1,8-liter. Det kan i så fall være den samme motoren som sitter i den nye Priusen. Spekulasjonene i forkant av dette har også vært at Toyota var på jakt etter en hybridbil med lavere CO2-utslipp enn Prius. Det vil de nok mest sannsynlig få nå, siden Auris er en del mindre enn Prius. Den nye Priusen stopper på 89 gram, noe som tilsvarer et forbruk på 0,39 liter per mil.

Bensinmotoren i Prius har 98 hestekrefter og elmotoren yter nesten like mye - 82 hestekrefter. Nå gjenstår det bare å se om det faktisk blir denne pakka som dukker opp i Auris også.

Innen 2020 vil samtlige modeller fra Toyota og Lexus være i produksjon med hybrid-system.

Våre spekulasjoner angående dette for et par uker siden finner du her.