Audis Tesla-konkurrent!

Inspirert av Teslas suksess vil denne innta markedet allerede i 2018.

Publisert
Sist oppdatert

Elbil-salget i Norge har vært helt eventyrlig så langt i år med en markedsandel på rundt 20 prosent av totalmarkedet.

Samtidig er SUV biltypen som har hatt størst salgsvekst i hele Europa de senere år, Norge inkludert. Nå vil altså Audi forene de to konseptene i en ny bil som skal konkurrere mot kommende Tesla Model X, som flere hundre nordmenn allerede har bestilt.

Vises til høsten

Det er nettstedet Automotive News som melder dette.

Det meldes også at bilen vil lanseres i 2018, og at den vil få en elektrisk rekkevidde på minst 50 mil.

Antakelig kan vi vente oss at en konseptmodell vil bli vist på bilutstillingen i Frankfurt til høsten.

Les mer: Dette bør du vite om elbil

Modellen, som ifølge andre kilder ventes å få modellnavnet Q6, skal bli en sexy, omgjengelig og sporty bil, ifølge uttalelser fra Audis toppsjef Rupert Stadler. Den skal konkurrere direkte med Tesla Model X og andre kommende plug-in hybrid-SUV-er fra Porsche og BMW.

<strong><b>KONKURRENTEN:</strong></b> Tesla Model X er SUV-en Audi nå vil konkurrere mot.  Foto: SCANPIX/REUTERS
KONKURRENTEN: Tesla Model X er SUV-en Audi nå vil konkurrere mot. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis merTegningen Audi viser til er det eneste som er avslørt så langt. Bilen skal representere en ny designretning som skal være unik for Audis elektriske- og plug-in hybrid-biler, og de skal visstnok bli ekstremt aerodynamiske.

Les også: Vi har testet den ladbare hybriden Audi A3 e-Tron

Ifølge nyhetsmeldingen vil den nye modellen også komme i hydrogen- og plug-in hybrid-varianter.

10 nye modeller

I motsetning til for eksempel BMW, som har tro på at størsteparten av salgsveksten de neste fem årene vil være for biler som 2-serie Gran Tourer, så tror Audi at SUV er veien å gå.

For ett år siden startet de på arbeidet med 10 nye modeller som skal lanseres fram til 2020. Over 211 milliarder kroner er investert i arbeidet, og målet er å passere BMW som verdens største premium-bilmerke innen nettopp år 2020.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer