Audis råeste til Norge

Audis R8 er merkets første virkelige sportsbil. Med midtstilt V8'er på 420 hestekrefter utfordrer den selveste Ferrari. Nå kommer den snart til Norge.

Audis råeste til Norge

Audis råeste til Norge


  Riktignok har Audi en lang rekke av kraftig motoriserte og sportslige modeller å vise til, men ingen har vært bygd på samme måte som R8. Midtplassert, turtallsglad og selvpustende V8'er med tørrsumpsmøring, kombinert med Quattro med 40/60-fordeling frem/bak - det lukter klassisk sportsbil. Med et lettvektskarosseri laget av aluminium har den ytelser en virkelig sportsbil verdig. 0-100 tar 4,6 sekunder.

  Første i april

  Audis råeste til Norge


  Det første eksemplaret setter sine hjul på norsk jord i april. Deretter vil importøren motta ytterligere ni biler i løpet av året. Én bil er allerede bestilt og informasjonsdirektør Paul Hegna regner med at det ikke skal bli noe problem å få solgt de tildelte eksemplarene. Noen pris er ikke klar på nåværende tidspunkt, men Hegna antyder i alle fall at den vil havne "godt under to millioner kroner".

  Enda sterkere motor senere?

  Audis råeste til Norge


  I første omgang kommer R8 med den omtalte 4,2-literen på 420 hk og 430 newtonmeter som vi forøvrig også kjenner fra Audi RS4. Det har lenge vært spekulert i om R8 også vil få V10'eren som står i fetteren Lamborghini Gallardo og dessuten i omarbeidede utgaver i Audi S6 og S8. En slik motorisering ville vært naturlig siden 420 hestekrefter er litt mindre enn de mest opplagte konkurrentene fra Italia og Tyskland. Dette er imidlertid ikke bekreftet fra Audi. Dermed tar det nok en god stund før vi får se om R8 kommer med en motor som trolig ville gjort den til tidenes sterkeste Audi.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Store bilder finner du her.

  Relaterte artikler:

 1. Audi R8 vist (med film)
 2. Her finner du mer Audi-stoff:

 3. Tester
 4. Nyheter
 5. Nybillanseringer
 6. Spionbilder