Audis nye modeller neste år

Audi rammes av nok en lekkasje: Et interndokument har lekket ut og avslører hvilke modeller som skal lanseres neste år.

Publisert
Sist oppdatert
Mer interessant for norske bilkjøpere er det kanskje at A4 kommer som stasjonsvogn tidlig neste år.


Det er internettmagasinet Worldcarfans som har fått klørne i dokumentet som viser introduksjons-tidspunktene for alle Audis nye modeller neste år. En del er kjent fra før, mens andre bekrefter hva vi tidligere har antatt, men ikke har kunnet være helt sikre på.

Q5

Illustrasjon av Q5
Illustrasjon av Q5 Vis mer

Audis nye modeller neste år

 1. Store bilder


Den mest spennende nyheten som omtales i interndokumentet er kanskje kompakt-SUVen Q5. Denne står oppført under tredje kvartal 2008, og det stemmer bra med våre opplysninger om at bilen kommer til Norge i september. Startprisen med 2,0-liters dieselmotor vil ligge på omlag 530.000 kroner.

Motorer

Motorutvalget avsløres også. I første omgang vil tre ulike kraftkilder bli tilgjengelige i form av to dieselmotorer på 3,0 og 2,0 liter med henholdsvis 240 og 170 hester, samt en 2,0-liters turboladet bensinmotor med 211 hestekrefter. Først- og sistnevnte vil for øvrig tilbys med dobbelkløtsjgirkassen S-tronic, noe som er et interessant poeng i og med at Q5 blir første bil med langsmontert motor som blir kompatibel med denne girkassen.

Q7 V12 TDI

TTS spionfotografert
TTS spionfotografert Vis mer


Omtrent samtidig vil det komme enda en SUV, en skikkelig dunderklump. Q7 kommer nemlig endelig med den mye omtalte dieseldrevne V12-motoren med hele 500 hestekrefter og voldsomme 1.000 newtonmeter.

TTS

Enda en sprek nyhet er TTS, en sportsversjon av kupeen og roadsteren TT. Den vil få omtrent samme drivlinje som S3, altså en 2,0-liters bensinturbo for anledningen skremt opp til 269 hestekrefter. Driften skjer via alle fire hjulene og S-tronic blir tilgjengelig når bilen kommer til Norge i juni.

A4 stasjonsvogn + nye motorer

Q7 V12 TDI
Q7 V12 TDI Vis mer


Mer interessant for norske bilkjøpere er det kanskje at A4 kommer som stasjonsvogn tidlig neste år, nærmere bestemt april. Tre nye motorer blir også tilgjengelige til A4-familien, nemlig to nye versjoner av den nye 2,0 liter store dieselmotoren med 170 eller 120 hestekrefter, samt en nedtrimmet versjon av bensinmotoren 1,8 TFSI. Den skal yte beskjedne 120 hestekrefter, men vi regner med at dreiemomentet vil kompensere noe for dette. Motorene blir tilgjengelige på litt ulike tidspunkter utover vårparten og tidlig sommer.

2.0 TDI med 170 hester vil for øvrig også bli tilgjengelig i kupeen A5. Samtidig blir automatgir tilgjengelig på den største dieselmotoren med 240 hester.

Fra før vet vi også at Audi kommer til å lansere A3 kabriolet som vil komme til Norge en gang på vårparten.

Kilde: Worldcarfans

 • Her finner du store bilder av de fleste kommende modellene.
 • Her finner du mer Audi-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer