Audis første hybrid på trappene

Det har vært mye frem og tilbake med Audis første hybridbil, men nå er Q5 hybrid snart ferdig. Etter hva DinSide erfarer skal den vises allerede til høsten.

Både BMW, Mercedes og Volkswagen har nå introdusert sine hybridbiler, og flere modeller har allerede vært i salg en stund. Det er dermed på tide at Audi også kommer på banen. Til tross for mye motstridende informasjon de siste par årene, virker det nå sikkert at Q5 hybrid snart er klar for produksjon. Trolig dukker de første bildene og dataene opp allerede til sommeren eller tidlig på høsten.

Audi har ikke bekreftet når de skal vise bilen, men bilutstillingen i Paris som åpner i slutten av september er en meget sannsynlig mulighet.

Fullhybrid

Q5 blir trolig en fullhybrid med mulighet til å gå en viss distanse i lavere hastigheter kun på strøm. Det betyr at elmotoren må være sterk nok til på drive bilen alene. Etter alt å dømme vil man ta utgangspunkt i bensinturboen 2.0 TFSI med 211 hester. På bilmessen i Genève nylig viste man denne motoren sammen med en 45 hestekrefter sterk elmotor i et hybridkonsept basert på A8. Den totale ytelsen der var 245 hestekrefter. Samtidig skulle den bruke 0,62 liter per mil, med et tilhørende CO2-utslipp på 144 gram.Det er trolig at Q5 får tilnærmet den samme drivlinjen som A8-konseptet. Trolig blir forbrukstallene omtrent de samme, muligens noe bedre.

Trolig i Norge tidlig neste år

Selv om det var A8 som først ble vist som hybridkonsept, ligger alt an til at det blir Q5 som blir den Audis første hybridmodell på markedet. I Norge vil dette etter alt å dømme skje rundt årsskiftet, eller tidlig i 2011.