Audis eksotiske fremtid

At Audi A5 er på vei har vært kjent en stund. Men i kjølvannet av TT og Q7 forventes i tillegg en rekke nye nisjemodeller fra Audi. Vår samarbeidspartner Automedia har forsynt oss med både manipulerte bilder, spekulasjoner og insider-stoff, som vi hermed deler med dere - og kommenterer.

Audi A5 - bildet er manipulert
Audi A5 - bildet er manipulert Vis mer

Audis eksotiske fremtid

  1. Store bilder!
Audi A7 - bildet er manipulert
Audi A7 - bildet er manipulert Vis mer


I forhold til de opprinnelige forventningene i markedet har Mercedes' (CLK) og BMWs kupémodeller i mellomklassen vist seg svært så suksessrike. Det har vært kjent en stund at Audi forbereder en konkurrent. Men dette er bare et eksempel på områder hvor Audi til fulle vil utnytte dynamikken i nisjesegmentene.

A5 og A7

Den nye A5, mellomklassekupéen, vil ha hentet inspirasjon for designen fra konseptet Nuvolari, som man også ser spor etter i den nylig lanserte TT av annen generasjon. Det vil bli en relativt rommelig fireseters kupé som antagelig vil dukke opp på høsten neste år. Siden Audi først er i gang heter det seg i informerte miljøer at en stor søstermodell til A5 også vil bli lansert i etterkant. Denne vil ifølge de samme kildene få navnet A7. Det dreier seg om en såkalt firedørs kupé (egentlig en selvmotsigelse), som skal være Audis svar til Mercedes CLS og muligens til og med kommende Porsche Panamera.

Sportback de luxe

A5 Sportback - bildet er manipulert
A5 Sportback - bildet er manipulert Vis mer


De spenstige fremtidsplanene til Audi stopper langt ifra der. A5 vil også ifølge Automedia få en Crossover-inspirert variant à la Opel Signum, altså verken kupé, sedan eller stasjonsvogn men noe litt i mellom med sporty tilsnitt. Samme kilde tipper at A5 Sportback vil bli betegnelsen på denne modellen. Vi har tidligere omtalt Audis konsept Roadjet som vel kunne tenkes å være nettopp den fremtidige A5-kombien. (Lenke nederst).

Audi A8 Avant - eller Sportback? - Bildet er manipulert
Audi A8 Avant - eller Sportback? - Bildet er manipulert Vis mer


Sportback kunne også tenkes å bli betegnelsen på luksuslimousinen A8 i kombi/stasjonsvognsutførelse, om Audi da ikke velger å bruke det mer konservative og etablerte navnet Avant. Dette er vel å merke dersom de bestemmer seg for å realisere prosjektet, beregnet for A8-kunder som har uttrykt ønske om litt mer og litt mer praktisk lasteplass bakerst.

Q5 og Q3

Audi Q3 - bildet er manipulert
Audi Q3 - bildet er manipulert Vis mer


Det er ikke slutt med det angående A5. Det fremgår nemlig av Automedias Andreas Conradts analyse at Q7s mindre bror (eller søster?), Q5, vil ha samme plattform. Det dreier seg om en høy firehjulstrekker som vil konkurrere mot BMW X3 og den fremtidige Mercedes MLK, prosjekter tidligere omtalt på DinSide. Det som ikke tidligere er blitt omtalt derimot, er at Audi også vil utvikle en liten SUV basert på Audi A3. Denne vil befinne seg mer i Toyota RAV4/Hyundai Tucson-divisjonen.

Audi R8 under testkjøring - kamuflert
Audi R8 under testkjøring - kamuflert Vis mer


Supersport

Audi har bekreftet produksjonen av sin supersportsbil R8, og Automedia har kunnet fotografere et kamuflert eksemplar under testkjøring. R8 vil komme i salg allerede til våren og er et derivat av Le Mans Quattro-konseptet som ble vist i Frankfurt i 2003. Vi har en egen artikkel om R8 på DinSide (se lenke nederst). Navnet er hentet direkte fra Le Mans-vinneren og bilens nærmeste slektning er Lamborghini Gallardo.

  • Store bilder finner du her!
  • Audi har allerede presentert sin kommende smarte mellomklassekombi (A5 Sportback?); les om Audi Roadjet her.
  • Ferrari-konkurrenten Audi R8, som kommer til våren, kan du lese om her.
  • Her finner du mer Audi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder