Audis effektkonge RS6 nærmer seg

Audi mangler per dags dato en direkte konkurrent til BMW M5 og Mercedes-Benz E63 AMG. Det er i ferd med å forandre seg. Audi kommer sent, men kommer de godt?

Når det er sagt, så er det ikke noen overraskelse eller uregelmessighet i at Audi venter til sent i modellsyklusen før de presenterer verstingvarianten RS. Faktisk kommer denne RS6’en tidligere på markedet enn gamle RS6 gjorde. Den ble presentert bare om lag halvannet år før modellen ble byttet ut i dagens A6 som har cirka fire år igjen på markedet. Altså har kommende RS6 god tid på seg sammenlignet med forgjengeren. I mellomtiden må fartsglade A6-kunder klare seg med S6, en V10-motorisert luksuskrysser som leverer 435 hestekrefter, betydelig mindre enn 507 og 514 som vi finner i henholdsvis BMW M5 og Mercedes-Benz E 63 AMG.

Nürburgring

Audis effektkonge RS6 nærmer seg

Audis effektkonge RS6 nærmer seg

  1. Store bilder


Disse spionbildene er knipset på den berømte racerbanen Nürburgring hvor alle bilprodusenter med respekt for seg selv virker å gjennomføre tester. Testbilen er ganske betydelig maskert, men det er lett å se at det dreier seg en om en kraftig A6. Hekken avsluttes i underkant av noe som synes å være en slags diffusor, for å sikre høyfartsstabiliteten. Også de store felgene, de breddede hjulbuene og antydningene til et veltebur inne i kupeen, avslører at denne bilen har krefter utover det normale.

V10 med turbo

Audis effektkonge RS6 nærmer seg


Motoren blir den samme som V10’eren i S6, men utstyres med en turbo i tillegg. Ytelsene vil havne et sted i effektintervallet 520-550 hester. Vi tipper nærmere 550, slik at de kan skaffe seg et betydelig forsprang på de overnevnte konkurrentene. Med tanke på at RS6 har firehjulsdrift og trolig litt høyere vekt enn M5 og E 63 AMG, kommer den nok også til å trenge litt ekstra effekt for å holde følge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommende Audi RS6 skal presenteres på bilutstillingen i Frankfurt i september i år. RS6 kommer både som stasjonsvogn og sedan.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Audi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder