Audi viser stor kombi

Audi viser en stor og kupéinspirert kombi på Detroit-utstillingen.

Riktignok er det en konseptbil, som navnet Sportback Concept også antyder, men den er likevel interessant med tanke på Audis fremtidige modellutvalg. Sportback Concept lyder litt intetsigende i Audi-sammenheng, men i realiteten dreier dette seg trolig om en konseptversjon av kommende A7.

Ikke sedan

I så fall er det kanskje litt overraskende å konstatere at dette ikke er en ren kupéinspirert sedan, på A8-basis. I stedet er det altså snakk om en kombi, som også liker å tro den er kupé. Audi selv opplyser at man har benyttet mange understellskomponenter fra nye A4/A5.

Litt større enn A6

Audi viser stor kombi


Størrelsesmessig ligger Sportback Concept hakket over A6 med sine 495 centimeter. Den høyere hekken og den økte bredden bidrar i tillegg til at Sportback Concept nok blir en del romsligere. Høyden er imidlertid beskjeden med sine 140 centimeter, det for å beholde kupépreget.

For øvrig er det lett å se at dette er en Audi, og spesielt grillen er tydelig inspirert av lille A1 Sportback Concept.

Kraft og forbruk

Motoren som sitter i konseptbilen er en 3,0-liters dieselsekser på 225 hester og 550 newtonmeter. Den akselererer den 1,8 tonn tunge bilen fra 0-100 på under syv sekunder. Forbruket skal i følge Audi ligge på 0,59 liter per mil med 156 gram CO2.

Både firehjulsdrift og syvsteget dobbelkløtsjkasse er på plass.

Artikkelen fortsetter under annonsenKonkurrenter

Mye tyder på at denne bilen blir virkelighet og at den vil seile under A7-betegnelsen. Audi mangler enn storbil utenfor de tradisjonelle klassene sammenlignet med Mercedes og BMW. Sistnevnte kan vise seg å dukke opp med den mest direkte konkurrenten til denne bilen i form av en lett forhøyet kombivariant av 5-serie. Mercedes CLS skal heller ikke føle seg helt trygg, selv om den rent teknisk er en litt annen type bil.

Audi er trolig allerede godt i gang med utviklingen av produksjonsvarianten av denne bilen. Sent i fjor kunne vi se spionbilder fra vintertestingen av en Audi som ligner svært mye. Muligens vil den være på plass allerede i løpet av 2010.