Audi: Villdyret våkner

Tre nyheter ble brakt til torgs: Langversjon av Audi A8, W12-motor i samme bil og hardtop til Audi TT. Men så tok Audi alle på senga med et fullstendig vilt konsept.

"Born to be wild". Joda. Dette er hva designer- og teknikerspirene i Audi må ha hatt på for full guffe under utviklingen av Steppewolf. Tilsynelatende er det få ting du ikke kan gjøre med Steppenwolf, uansett hvordan veien (eller mangelen på vei) måtte se ut.

A3 Steppenwolf er også aldri så lite inspirert av storebror A6 Allroad. For det er ikke bare stylingelementene som tyder på at Steppenwolf kan bevege seg utenfor vanlig vei, den har nemlig firehjulsdrift og variabel luftfjæring (totalt 60 millimeter vandring i 4 trinn) på samme måte som du finner i A6 Allroad.

Og Steppenwolf har faktisk større motor, om enn ikke mer muskler enn A6 Allroad, i konseptbilen har man funnet plass til en 3,2-liters V6-motor. I motsetning til Allroad, har ikke Steppenwolf turbo, og ytelsene blir derfor 225 hk/320 Nm. Toppfarten skal være 230 km/t, og akselerasjonen fra 0 - 100 tar mindre enn åtte sekunder.

Tilbake til hovedartikkelen fra bilutstillingen i Paris