Audi TT vs. BMW M:Plass, pris og utstyr

At det skal være god plass og masse utstyr i en sportslig Coupe er for mye for langt. BMW og Audi har valgt forskjellige innfallsvinkler på plassproblematikken, utstyrsmessig ligger de to omtrent like godt an.

Navigering - Audi TT vs. BMW M-Coupe

Audi TT vs. BMW M:Plass, pris og utstyr

MotorKjøreegenskaperPlassInnledningPrøvekjøring Audi TT
DrivverkKomfortPris/utstyrKonklusjonPrøvekjøring BMW M-Coupe

BMW har tatt konsekvensen av at M-Coupe er og blir en "egobil". Til tross for et utseende som under sterk tvil kan passere som "bagasjevognslignende", har de ikke tatt seg bryet med å plassere bakseter i M'en. Det er etter vår mening et fornuftig valg. Da blir plassen mer enn god nok for de to som sitter foran - både benlengde og takhøyde strekker til.

Audi har gjort et halvhjertet forsøk på å lage bakseter i TT. På dørtersklene lyser advarselen mot deg; personer over 150 cm bør ikke sitte i baksetet. Gad se de menneskene på mer enn 150 cm som faktisk greide å komme seg inn i baksetet for å sitte -- uten at de pådro seg lumbago, tennisalbue og kink i nakken.

Joda - kanskje det kan sitte små barn der bak. Det blir nok en klaustrofobisk og traumatisk opplevelse for de unge lovende. For utsikten kan de neppe skryte av. I forsetet er derimot plassen helt grei, vi plagdes bare av rammeverket i midtkonsollen, som hadde en tendens til å gnage på leggene under lengre turer.

Lange og lave

Audi TT vs. BMW M:Plass, pris og utstyr


Det er bare 1 cm som skiller de to bilene fra hverandre hva lengde angår - og BMW'en er den lengste (404 cm). Men Audien er med sin bredde på 186 cm og høyde på 135 cm både 12 cm bredere og 7 cm høyere enn sin konkurrent. Men det er ikke disse -- tross alt marginale -- forskjellene som gjør at Audien er vesentlig rommeligere enn M-Coupe.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En kjapp titt på M'ens lange panser med en 6-sylindret svulmende rekkemotor under, viser med all mulig tydelighet at mesteparten av plassen i bilen opptas av Motor med stor M. Derfor blir TT'en langt rommeligere i kupe og bagasjerom enn BMW's M-Coupe. Forskjellen i bagasjeplass er stor; BMW kan skilte med knappe 210 liter bagsjeplass, mens TT'en har 270. I TT kan bagasjeplassen sågar fordobles dersom man legger ned baksetene.

Testvinner plass: Audi

Med god margin utkåres derfor Audi TT til testvinner hva plass angår. Et av de viktigste poengene er dog ikke nevnt enda -- og det er at Audien har et utall mer eller mindre praktiske stuerom plassert rundt omkring i kupeen, blant annet et stort, lukket rom i konsollen nede ved fotendene.