<b>HVA, EN HØY TT?!</b> Våre spionfotografer hevder nå at Audi har gitt modellen grønt lys. Foto: AUTOMEDIA
HVA, EN HØY TT?! Våre spionfotografer hevder nå at Audi har gitt modellen grønt lys. Foto: AUTOMEDIAVis mer

Audi TT for lav? Sjekk Audi TTQ!

Audi overrasker stadig med nye varianter av eksisterende modeller, og nå tror Automedia det vil skje igjen.

For denne høyreiste versjonen av Audi TT har ikke bare fem dører, den har også et crossover-aspekt som gjør den til en slags mellomting mellom en SUV og en sportsbil.

Derav navnet Automedia har gitt kreasjonen: Audi TTQ.

En TT til familien

Det har vært kjent en stund at Audi har lekt med tanken om å utvide TT-modellprogrammet utover kupé-versjonen og roadsteren som er de tradisjonelle.

LES OGSÅ: Vår test av siste versjon Audi TT!

Automedia mener altså at Audi har gitt grønt lys for en produksjonsversjon av det Audi kalte TT Offroad Concept da de viste den i Beijing i fjor. Den fremsto da som en høyreist crossover med en del av TTs design-elementer.

KONSEPTET: Dette er Audi Allroad Concept, som ble vist i Beijing i fjor. Foto: AUDI
KONSEPTET: Dette er Audi Allroad Concept, som ble vist i Beijing i fjor. Foto: AUDI Vis mer


Og det var ikke det første eksempelet: I Detroit hadde den tyske premium-produsenten allerede vist en tredørs Allroad Shooting Brake, som riktignok ikke hadde noen slående likhet med Audi TT. Det hadde derimot TT Sportback, den allerede nevnte Paris-viste konseptbilen.

Alfa-krøll

5-DØRS TT: Audi TT Sportback ble vist på bilmessen i Paris i fjor høst. Foto: KNUT MOBERG
5-DØRS TT: Audi TT Sportback ble vist på bilmessen i Paris i fjor høst. Foto: KNUT MOBERG Vis mer


Automedia indikerer at navnet TTQ kan bli løsningen hvis marketingsjefen i Audi, Luca de Meo - tidligere hos Fiat - ikke klarer å overtale sin tidligere sjef til å la Audi få bruke betegnelsene Q2 og Q4.

De to emblemene er nemlig per i dag eid Fiat-konsernet og har vært brukt både av Alfa Romeo og Maserati - datterselskaper av nettopp Fiat. Om Fiat-boss Marchionne vil være mer medgjørlig enn da han nektet å selge Alfa til Volkswagen, gjenstår å se.

Sports-Q3

Uansett hva den blir hetende vil bilen ha dimensjoner omtrent som den per i dag minste SUV-en i Audi-modellrekken, nemlig Audi Q3.

Den vil imidlertid se langt mer sportslig ut, og dermed også være tydeligere differensiert fra sin SUV-slektning enn for eksempel BMW X4 er i forhold til X3.

Skal vi tro våre tyske kolleger i Automedia , kan Audi TTQ komme på markedet i løpet av 2017.