Audi TT-eiere må betale for ESP

Audi innser nederlaget og tilbyr nå eiere at Audi TT ettermontering av elektronisk stabilitetsprogram. Men Audi gir ikke ved dørene. Harald A. Møller har i hvert fall ikke tenkt å spandere ESP på norske TT-eiere.

Audi TT-eiere må betale for ESP

Det var på en pressekonferanse i München at Audi-sjef Franz Josef Paefgen lanserte Audis beslutning. Etter å ha bedt 60.000 TT-eiere om unnskyldning, avslørte han at Audi-fabrikken nå tilbyr ettermontering av ESP (elektronisk stabilitetsprogram). Bakgrunnen for denne beslutningen er en rekke stygge ulykker med Audi TT i høye hastigheter i Tyskland.

Må ut med 3.200 kroner

- Vi vil i løpet av de nærmeste ukene ta kontakt med de omlag 400 Audi TT-eierne for å informere dem om beslutningen som er tatt, sier informasjonsdirektør i Møller Gruppen, Jon E. Røhrt.
Norske TT-eiere må imidlertid belage seg på å punge ut med 3.200 kroner hvis de ønsker ESP. Harald A Møller vil imidlertid by på fri lånebil mens bilen er til oppgradering. Og det er godt, for arbeidet kan fort ta lang tid. Ettermontering av ESP er nemlig så komplisert at det ikke kan gjøres ved norske verksteder. Dermed må bilen sendes til Tyskland.

Bak i køen

Nordmenn risikerer imidlertid å måtte vente lenge før deres bil er utstyrt med ESP. For norske TT-eiere vil ikke være blant dem som prioriteres høyest av Audi. Dette fordi øvre fartsgrense i Norge 90 kilometer i timen. De farlige situasjonene har nemlig oppstått i langt høyere hastigheter enn dette og det er derfor trolig at Audi vil prioritere Tyskland og andre land med høye fartsgrenser.
Harald A Møller vil samtidig tilby norske TT-eiere en gratis oppgraderingspakke. Pakken inkluderer oppstiving av stabilisatorstaget, hardere dempere og hekkspoiler. Disse oppgraderingene vil utføres i Norge og vil dermed kunne utføres raskere.
- Vi håper med disse tiltakene å stanse all diskusjon og usikkerhet omkring Audi TT, sier Røhrt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rykter om tilbakekjøp

I følge det svenske bilforlaget Albinsson & Sjöberg har det internasjonale nyhetsbyrået AFP skrevet at Audi har gått til det oppsiktsvekkende skritt å tilby seg å kjøpe tilbake de omlag 60.000 Audi TT som er produsert. Dette avvises imidlertid av Røhrt.
- Nei, dette kan ikke være riktig. Jeg har sjekket saken grundig, og har ikke funnet noe som kan støtte en slik påstand, sier Jon E. Røhrt.
DinSide Bil vil imidlertid komme tilbake til saken hvis det skulle vise seg Audi har valgt å gå til et så drastisk skritt.