Audi TT blir supersportsbil

Nå har Abt lansert det de vil skal være den ultimate TT-versjonen.

                    Foto: ABT
Foto: ABT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Tyskland er tuning og trimming ikke noe som er forbeholdt rånere og gatebiltreff, det er big business og på mega-messen som holdes i Essen sent på høsten hvert år er det stinn av seriøse, middelaldrende menn i mørke dresser i tillegg til det mer ungdommelige entusiast-elementet.

Dette for å forklare at de mer høyspesifiserte versjonene av modeller fra Mercedes, Audi, BMW, Porsche - samt fra de mer folkelige produsentene - kan tas på alvor hvis de kommer fra de mest seriøse tunerne.

Abt mot MTM

Her er et eksempel: Hans-Jürgen og Christian Abt gjør det godt med heftigere Audi-utgaver. Når det gjelder ytelser og generell forbedring ser det ut til at Abt og deres bayerske naboer fra MTM kiver om å komme ut med det mest attraktive produktet. I november i fjor omtalte vi denne "foredlede" versjonen av Audi TT-RS, produsert av MTM (Motoren Technik Mayer). Nå er det Abts tur, og selvsagt overgår de fjorårets MTM-nyhet.

Vår prøvekjøring av Audi TT RS på bane kan du lese om her.

Foto: ABT
Foto: ABT
Foto: ABT
Foto: ABT


Over 500 hk

Her dreier det seg fortsatt om en oppgradert versjon av Audi TT RS. Drivkilden er i utgangspunktet fortsatt den femsylindrede motoren på 2,5 liter hentet fra Volkswagen til TT RS, utstyrt med turbo av Audi og videre oppgradert hos Abt. Dermed får den en toppeffekt på 501 hestekrefter - altså mye mer enn selveste Audi R8 og faktisk ikke så langt fra de 525 hestene R8 V10 kan varte opp med. Dette gir 0 til 100 på fire sekunder blank og en toppfart på 292 kilometer i timen. Det kvalifiserer til betegnelsen supersportsbil. Dette er versjonen som leveres med Abt Power S - og Abts egen turbolader som hører til. Felger (20-tommere) og dekk er spesialtilpasset for bilførere med tunge gasslabber.

Lillebror fortsatt rask

Det finnes også en rimeligere, men fortsatt heftig, versjon med 420 hester - altså som R8 - med Abt Power. Denne greier 0 til 100 på 4,3 sekunder - som en Porsche 911 Carrera S PDK med Sport Chrono Package Plus eller en Corvette C6, altså. Med Abt Power og de 420 gampene greier Abt TT-RS 282 km/t.

Vi kommer til å se nærmere på disse bilene i Essen senere i høst.