Audi: Trøbbel med TT -- alvorlige ulykker i Tyskland

De tyske tidsskriftene Stern og Focus har i de siste dagene brakt til torgs saker der Audi TT slaktes. – Dårlige kjøreegenskaper har ført til alvorlige ulykker, hevdes det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Mer TT-stoff på DinSide:
2280">Les vår sammenligningstest av Audi TT og BMW M-Roadster
Mer TT-stoff på DinSide:
 • Les vår sammenligningstest av Audi TT og BMW M-Roadster
 • Vis mer

  Audi: Trøbbel med TT -- alvorlige ulykker i Tyskland

  1. Audi TT-eiere må betale for ESP

  Og magasinene kan også melde at Audi allerede er i ferd med å endre sin TT som følge av kritikk fra kundene. Blant annet meldes det om at bilen vil få et kraftige stabilisatorstag, og at ESP vil bli standard på bilen.

  Årsaken til disse endringene er at Audi TT har problemer ved ”rask kurvekjøring”. Bremser du i en sving, svarer Audi TT med å slippe bak. Det høres naturligvis dramatisk ut, men neppe for norske forhold. Fra Audi-hold blir det nemlig understreket at dette er et særtysk fenomen, og at de som opplever problemer har opplevd disse ”i hastigheter over 200 km/t”.

  I følge bladene Stern og Focus skal dette likevel ha skapt alvorlige ulykker ved flere tilfeller i Tyskland, og siden problemen ikke oppstår før bilen passerer 200 km/t – eller vel så det – kan man fort regne ut at konsekvensen av slike ulykker neppe er særlig hyggelige.

  Noe å huske på for turister fra Norge som drar til Tyskland for å oppleve ”freie fahrt” med sin Audi TT, med andre ord.

  Med ESP fra desember

  I følge de tyske magasinene vil Audi TT få ESP som standard fra desemberproduksjonen. Disse opplysningene kan foreløpig ikke bekreftes av den norske Audi-importøren Harald A Møller – det samme gjelder opplysningen om at TT får et kraftige stabilisatorstag.

  Tyske kilder bekrefter i alle fall at modell-endringene som følge av kritikken ikke får ”tilbakevirkende kraft” – det er ikke ”teknisk mulig” å ettermontere ESP i biler som ikke er levert med dette systemet.

  Siste nytt -- oppdatert torsdag 14. okt. kl 13.33

  Den norske Audi-importøren Harald A Møller bekrefter i dag at ESP blir standard på TT fra desember. Samtidig opplyser de om at en ny understellspakke med blant annet et kraftigere stabilisatorstag bak kommer i produksjon samtidig. Harald A Møller kontakter alle TT-eiere, og tilbyr dem å få ettermontert en slik understellspakke -- som ikke inneholder ESP. ESP er ikke levert til noen av de 300 TTene som er solgt i Norge.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!