Audi-SUV på vei

Audi vil være med i kampen om de lukerative SUV-kundene. Q7 blir redningen for alle Audi-entusiaster.

Bildet er manipulert. Vis mer

Audi-SUV på vei

  1. Store bilder
Bildet er manipulert. Vis mer


Den nye SUV-modellen som Audi skal lansere i 2006 har blitt døpt Q7. Bokstaven Q er innført som en ny klasse i modellprogrammet til Audi. Fra før kjenner vi A, S, RS og TT. En modell lyder også navnet Allroad. 7-tallet betyr at den vil bli posisjonert mellom A6 og A8. Bilen skal baseres på konseptbilen Pikes Peak Quattro concept som ble vist i Detroit i 2003. Q7 blir en femdørs bil med syv sitteplasser og skal være sportslig i tillegg til at den skal være en skikkelig terrengbil. Vi regner med at det er Porsche Cayenne som i hovedsak skal få en tøff utfordrer.

Bilder

Når det gjelder motorer er det ingenting som er fastsatt og det finnes heller ingen bilder av bilen. Våre bilder er fabrikerte og baserer seg på at Q7 blir ganske lik Pikes Peak, men med den nye grillen som dukker opp på stadig flere Audi-modeller.

Motorer

Motormessig finnes det mye å velge i, men ingen informasjon om dette har sluppet ut til nå. Audi har en V6 diesel med 225 hester, en V8 med 275 hester og en V10 med 313 hester. På bensinsiden finnes det en V6 med 255 hester, en V8 med 335 hester og en 12-er med 450 hestekrefter. Dette er noe av det som finnes i lagerhyllene til Audi og VW og det blir spennende å se hva som til slutt dukker opp. Vi regner uansett med at Q7 vil bli tilgjenglig med luftfjæring med variabel bakkeklaring og kjøreprogrammer og lavgirserie.

For de intersserte gjelder det å vente til 2006.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Audi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder