Audi satser på småbiler

Audi vil trolig lansere flere småbiler i årene som kommer.

Småbiler vil bli et viktig satsningsområde for mange bilprodusenter i årene som ligger foran. Årsaken er selvsagt klimaproblemene som resulterer i streng lovgivning som regulerer produsentenes gjennomsnittsutslipp av CO2. Men også trender blant bilkjøperne, økonomiske nedgangstider og erkjennelsen av at kompakte yttermål har en del fordeler, fører til at vi kommer til å se flere spennende småbiler fremover.

Toyota leder

Toyota er tidlig ute med sin IQ, en forholdsvis avansert og dyr bil på under tre meter. Vi har prøvekjørt IQ og lot oss imponere ikke minst over plassforholdene. Fra før vet vi at Volkswagen Up også er på vei og ventet innen et par år. Også BMW holder etter alt å dømme på med minst én modell under kompaktklassen.

A1 i 2010

A1 Sportback Concept fra høstens Paris-utstilling
A1 Sportback Concept fra høstens Paris-utstilling Vis mer


Audi er imidlertid også godt i gang med arbeidet, og flere modeller er trolig på vei. Allerede for over et år siden viste man et småbilkonsept som ble videreutviklet til årets Paris-utstilling. Denne bilen skal i produksjon under navnet A1. Trolig kommer den i 2010, og fokuset vil ligge på svært lave CO2-tall med hybridteknikk som et sannsynlig virkemiddel. Les mer om A1 Sportback Concept her .

Aller minst

Men det er mer på gang i klassene under kompaktklassebilen A3. Trolig vil man også lansere en egen versjon av overnevnte Volkswagen Up. Det melder blant andre australske Motorauthority. Denne vil nok bli hakket mindre enn A1 og er ventet på markedet om to til tre år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ny A2?

Volkswagen Up kan komme til å danne basis også for en Audi-modell
Volkswagen Up kan komme til å danne basis også for en Audi-modell Vis mer


Enda litt lenger frem i tid ligger en eventuelt ny utgave av spesielle A2. A2 var på mange måter imponerende da den kom i 2001, men det skulle vise seg at den rett og slett ble for dyr i produksjon. Nå rapporterer tyske Autobild at en helt ny utgave vurderes sterkt i Audi-ledelsen. Denne vil nok i så fall bli en forholdsvis konvensjonell småbil som trolig i relativt stor grad kommer til å baseres på Volkswagen Polo. Autobild anslår at A2 kommer senest i 2014.

Det eneste helt sikre kortet er altså A1, som Audi har bekreftet. Men det virker også ganske tydelig at Audi vil mer i markedet under A3. Det blir spennende ikke minst for norske nybilkjøpere som får flere biler til forholdsvis lave priser å velge blant.

A1 Sportback Concept fra høstens Paris-utstilling
Volkswagen Up kan komme til å danne basis også for en Audi-modell
Også VW up! kan komme som elbil.