Audi S6: Oppgradert og mere krefter

Audi S6 har arvet motoren fra storesøster S8, men kan ikke løpe like fort som henne...

Audi S6: Oppgradert og mere krefter

Audi S6: Oppgradert og mere krefter

  1. Stort bilde fra siden
  2. Stort bilde forfra
Audi S6: Oppgradert og mere krefter

I S6 sitter nemlig den gamle versjonen av Audi's 4,2-liters V8'er med 5 ventiler pr. sylinder. Den yter 340 hk, mens S8 tidligere i år fikk en oppgradert utgave av motoren -- med 360 hk. Dermed løper storesøster S8 litt fortere med 0 - 100 km/t på 5,5 sekunder, mens S6 bruker 5,7 sekunder på samme øvelse. Velger du en S6 Avant, må du finne deg i å bruke et tidels sekund lengre tid.

S6-motoren yter altså 340 hk, mens dreiemomentet er maksimalt 420 Nm v/3.400 o/min. Men allerede ved tomgangshastighet rår S6 over 300 Nm dreiemoment, så det skulle være nok av krefter for de sportslig anlagte.

Vises i Frankfurt

Bilen skal vises på den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt i midten av september, men allerede nå er de fleste detaljene klare. Bilen får blant annet Recaro-seter i Alcantara og skinn, et skinntrukket sportsratt, alcantara-bekledning innvendig i taket, og interiørdetaljer i karbon. Bilen vil stå på 225/40ZR17-dekk med spesielle lettmetallfelger i AVUS-design. (AVUS er betegnelsen på en sportsbilstudie fra Audi)

S6 vil også få ABS-bremser med ventilerte skivebremser rund baut, samt bremsekalipere i aluminium. Audi's elektroniske stabilitets-program, EPS, jobber sammen med EDL (Electronic Differential Lock) -- en elektronisk styrt differensalsperre, elektronisk bremsefordeling og anti-spinnsystem. Sammen med firehjulsdriften skulle det dermed være duket for et sikkert veigrep til tross for krefter i overflod.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Audi S6 vises på den internasjonale bilutstillingen IAA i Frankfurt i midten av september, men allerede nå har tyske forhandlere priset bilen til DM 120.870. På det norske marked kan vi forvente en noe høyere pris enn for Audi A6 4.2, som i standardversjon med 300 hk koster 912.000 kroner for A6 4.2 sedan.