Audi RS4: Kabriolet og stasjonsvogn på vei

420 hestekrefter, 430 newtonmeter, 0 til 100 på 4,9 sekunder og et lydbilde som gir gåsehud. Audi RS4 gjorde et sterkt inntrykk på DinSide Motor.

Audi RS4: Kabriolet og stasjonsvogn på vei

Audi RS4: Kabriolet og stasjonsvogn på vei

  1. Store RS4-bilder
Audi RS4: Kabriolet og stasjonsvogn på vei


Motoren under RS4-panseret er noe utenom det vanlige. Ikke bare leverer den herlige V8eren hele 380 newtonmeter allerede ved 2.250 omdreininger. I tillegg er den ekstraordinært turtallsvillig. RS4-motoren gir seg nemlig ikke før ved 8.250 omdreininger, noe som er oppsiktsvekkende for en V8-motor med 4,2 liter slagvolum.

Det som likevel gjorde aller størst inntrykk da vi testet sedan-utgaven på Gotland Ring, var det fantastiske lydbildet. Elefantbuldringen som oppstår mellom 1.000 og 3.000 omdreininger er så mektig at enhver bilentusiast fylles av ærefrykt. Og racing-lyden som akkompagnerer den fantastiske akslerasjonen oppover mot 8.250 omdreininger er intet mindre enn forførerisk.

Den ultimate RS4-opplevelsen

Vi fikk aldri nok av RS4-symfonien og felte ned samtlige sidevinduer for å kunne suge i oss mest mulig lyd den tiden vi hadde bilen til disposisjon. Men nå er altså den ultimate RS4-opplevelsen på vei. Til høsten kommer nemlig kabriolet-utgaven, som vil gi fremtidige eierne muligheten til å virkelig komme i nærkontakt med buldringen fra motor og eksosanlegg. Vi antar derfor at RS4 kabriolet vil bli blant kabrioletene som aller oftest blir å se i toppløs utgave. Taket kan forøvrig felles opp og ned under marsj, så lenge hastigheten holdes under 30 kilometer i timen.

Audi RS4: Kabriolet og stasjonsvogn på vei
Audi RS4: Kabriolet og stasjonsvogn på vei


Samtidig kommer også stasjonsvogn-utgaven, eller Avant som denne konfigurasjonen kalles på Audi-språk. Avant-utgaven vil bli en av verdens absolutt råeste stasjonsvogner.

1,4 millioner kroner?

Audi RS4 kabriolet og Avant vil her i landet altså bli lansert kommende høst - etter at kabriolet-sesongen er over. Prisene er foreløpig ikke klare, men sedan-utgaven koster for tiden 1.319.000 kroner.

Hvis vi tar utgangspunkt i lillebror S4 viser det seg at stasjonsvogn- og kabriolet-tilleggene utgjør henholdsvis 23.000 og 83.000 kroner. Dermed blir vi ikke overrasket om det viser seg at RS4 Avant ender opp på drøye 1.340.000 kroner og at kabriolet-varianten får en prislapp pålydene omlag 1,4 millioner blank.

  • Store bilder av RS4 Cabriolet og Avant finner du her.
  • Relaterte artikler:

  • OPPLEVELSEN: Audi RS4 på bane
  • Her finner du mer Audi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder