Fra venstre: A5 Sportback, A5 Coupé og A5 Cabriolet. Alle gjennomgår oppgraderinger. Foto: Audi
Fra venstre: A5 Sportback, A5 Coupé og A5 Cabriolet. Alle gjennomgår oppgraderinger. Foto: AudiVis mer

Audi "revitaliserer" A5

A5 Coupé, Sportback og Cabriolet samt S5 i de tre utførelsene, får en omfattende ansiktsløftning.

Oppgraderingen gjelder altså hele A5-familien, som ble lansert i 2007 med kupéen, etterfulgt av kombikupéen med fem dører (Sportback) og kabrioleten i 2009.

Tydligere linjer

De fornyede A5-modellene har beholdt de elegante linjene designeren, Walter de'Silva er så stolt av, men de har også fått en skarpere design. Audi’s nye singelframe-grill med skarpe hjørner møter linjene til de nye frontlyktene. LED-kjørelysene er formet som stripe rundt i lykten. Frontspoileren har fått større luftinntak og rektangulære tåkelys, hele fronten virker dermed enda lavere og bredere.

Også interiøret

For de som ønsker et enda sportsligere uttrykk leveres også oppgraderte Audi A5 med S-line eksteriørpakke. Interiøret er også oppgradert. Nye ratt, oppgradert instrumentpanel og nye fargevalg står på menyen. Audi A5 Sportback leveres dessuten nå som 5-seter.

Fornyede A5 har fått endringer i fronten. Foto: Audi
Fornyet Audi A5: Også i interiøret er det gjort endringer. Foto: Audi
Audi A5 Coupé Foto: Audi
Audi A5 Coupé Foto: Audi
Audi A5: Automatgir Foto: Audi
Audi A5 i tre ulike profiler Foto: Audi
Audi A5 Coupé Foto: Audi
Audi A5 Sportback Foto: Audi
Audi A5 Sportback Foto: Audi
Audi A5 Sportback Foto: Audi
Audi A5 Sportback Foto: Audi
I Audi S5 er V8-motoren erstattet av en V6-motor med turbo Foto: Audi
Audi S5 - oppgradert interiør Foto: Audi
Audi S5 i fargen prisma-sølv Foto: Audi
Audi S5 Coupé Foto: Audi
Aggressiv front på Audi S5 Foto: Audi
Audi S5 Coupé og Sportback Foto: Audi
Farbe: Prismasilber Foto: Audi
Audi S5 Coupé Foto: Audi
Audi S5 Coupé Foto: Audi
Fra venstre: A5 Sportback, A5 Coupé og A5 Cabriolet. Alle gjennomgår oppgraderinger. Foto: Audi
Foto: Audi
Audi A5 Cabriolet Foto: Audi
Audi A5 Cabriolet Foto: Audi
Audi A5 Cabriolet - detalj Foto: Audi
Farbe: Gletscherweiss Foto: Audi


Nytt på motorfronten

Hele motorrekken er oppgradert og CO2-ustlippet skal være redusert med opptil 22 prosent. Start-/stoppsystem er nå standard på alle motoriseringer.

Bensinmotoren 1.8 TFSI er fullstendig redesignet og yter nå 170 hestekrefter med et dreiemoment på 320 newtonmeter. Forbruket er oppgitt til 0,57 liter pr. mil, en reduksjon på 21 prosent i forhold til 160-hestersversjonen den erstatter. CO2-ustlippet havner dermed på lave 134 gram pr. kilometer, hvilket Audi hevder er lavest i sin klasse. En annen ny bensinmotor er 272-hesters 3.0 TFSI.

Dieselmotorene i A5 er 2.0 TDI på 177 hestekrefter, som har et forbruk på 0,47 liter pr. mil, noe som tilsvarer et CO2-ustlipp på lave 122 gram, og 3.0 TDI med 204 hester, som i kombinasjon med den trinnløse girkassen multitronic har et forbruk på 0,49 liter. Dette tilsvarer et CO2-ustlipp på 129 gram pr. kilometer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forbedret firehjulsdrift

For modeller med quattro permanent firehjulsdrift fordeles nå kreftene på en mer progressiv måte; opp til 85 % av kreftene fordeles til bakakselen. Sportsdifferensialen som tidligere var forbeholdt toppmotoriseringene kan nå leveres til alle modeller med quattro permanent firehjulsdrift.

V8-motoren forsvinner

Oppgraderingene gjelder også Audi S5-familien. I alle S5 modellene (S5 Coupé, S5 Sportback og S5 Cabriolet), erstattes den herlige 4,2-liters V8-motoren på 354 hestekrefter med den overladede 3.0 TFSI bensinmotoren på 333 hester. Audi S5 Coupé skal allikevel klare 0-100 km/t på 4,9 sekunder mot 5,1 for forgjengeren.

Den oppdaterte Audi A5-familien lanseres i Norge i oktober. Prisen for oppgraderte Audi A5 Coupé starter på 429.000 kroner (1.8 TFSI 170 hk).