Audi Q7 oppgraderes

Det er gått tre år siden Q7 ble lansert. Tid for en oppdatering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er vanskelige tider for store og tunge luksus-SUVer som Audi Q7. Og uansett hvor mye det kommuniseres på at motorene er blitt mer effektive og utslippene lavere så er det ikke til å komme forbi at det det verken er økonomisk eller miljøvennlig med slike biler og at denne typen kjøretøyer for svært mange fremstår som politisk forkastelige.

Forbedres

Nylig kunne vi fortelle at Range Rover er blitt oppdatert og har fått en ny 510-hesters motor. Audi Q7 er nå også fornyet, men Audi velger å fremheve den nye "Clean Diesel"-varianten av sin treliters V6-dieselmotor i Q7 3.0 TDI. Audi glemmer imidlertid ikke å minne om at Q7 også kan leveres med den sensasjonelle V12-dieselen med seks liter slagvolum, 500 hestekrefter og 1.000 newtonmeter dreiemoment, som gjør den til verdens sterkeste serieproduserte diesel-SUV. Med denne kraftpakken under panseret greier den mammut-aktige SUVen sprinten fra 0 til 100 på 5,5 sekunder. (Les om vår prøvekjøring av den her...)

Lavere forbruk

Når det gjelder forbruk går det i praksis med godt over literen med suppe uansett. De offisielle forbrukstallene er 1,13 liter per mil ved blandet kjøring for V12-eren (som veier ca. 2,6 tonn) og noe hyggeligere 0,89 liter per mil for 3.0 TDI Clean Diesel som, med sine 240 hester og 550 newtonmeter, makter å gi bilen helt greie ytelser.


Forbedringene begrenser seg ikke til denne versjonen; utslipp av CO2 går generelt ned. Det har også å gjøre med en teknologi som gjenbruk av energi fra bremsing og en del besparelser på vektfronten. For å redusere bilens masse har den fått bakluke og panser i aluminium på den ansiktsløftede utgaven.

Oppdatert utseende

Utseendemessig har Q7 fått en lettere oppgradering med nytt utseende på grillen. Xenon-lys er nå standard og da følger også "juletre"-dekoren - diodebaserte kjørelys - med. Også baklyktene er diodebaserte.

Q7 "Facelift" leveres også med nye farger både på eksteriør og interiør og et nytt felgprogram er tilgjengelig. Man kan også få bilen utstyrt med en ny generasjon adaptiv farts- og avstandskontroll med hastighetsområde fra 30 til 200 km/t. Navigasjonssystemet med Audi MMI (Man/Machine Interface) er nå av tredje generasjon med 3D grafikk og 40 gigabyte harddisk.

Oppgraderte Audi Q7 er tilgjengelig fra mai og koster fra kr. 991.700,-