Audi Q7 Hybrid

Samtidig som Audi viser frem sin nye SUV, Q7, viser de en konseptbil basert på samme modell. Det er en hybridvariant med en elektrisk motor montert sammen med V8-eren.

Audi Q7 Hybrid

Audi Q7 Hybrid

  1. Store bilder
Audi Q7 Hybrid
Audi Q7 Hybrid


Lexus RX400h har nok skremt i gang flere til å utvikle hybridløsninger. Audi kommer i første omgang med en konseptbil av Q7. Audi har valgt en litt annen løsning enn Lexus. Den elektriske motoren i Q7 er montert mellom motoren og momentomformeren på girkassa. Den elektriske motoren kan skilles fra V8-motoren med en kløtsj, og bilen kan kjøres med enten bensinmotor, elektrisk motor eller begge deler. Den elektriske motoren yter 43,5 hestekrefter og hele 200 newtonmeter. Bensinmotoren yter 350 hestekrefter og 440 newtonmeter. Kreftene fra motorene går via en sekstrinns automatisk girkasse, og Q7 hybrid har permanent firehjulsdrift uansett om den drives med strøm eller bensin.

Gode ytelser

Ytelsene på bilen er det ingenting å si på. Den klarer 0 til 100 på 6,8 sekunder, og mellomakselerasjonen fra 80 til 120 er på syv sekunder i femte gir. Det er bra med tanke på at den veier hele 2.410 kilo. Det er med andre ord mer enn nok å dra på. Batterier og elektrisk motor øker også vekten med omtrent 140 kilo. Uten elektrisk motor bruker Q7 V8 7,4 sekunder fra 0 til 100.

Å senke drivstofforbruket og minske utslippet er hovedpoenget bak hybridbilene. Q7 Hybrid skal klare seg med 1,2 liter per mil. Det høres kanskje ikke så voldsomt ut, men det er 13 prosent lavere enn på Q7 V8 uten elektrisk motor. I byen er det også mulig å kjøre bilen på strøm i opptil 30 kilometer i timen. I sakte fart blir det dermed null utslipp og praktisk talt ingen støy så lenge det er strøm på batteriet. Batteriet holder til omlag 2 kilometer kjøring på bare strøm. Da er lading i nedoverbakker og ved hjelp av bremsing tatt med. Når batteriet er tomt starter bensinmotoren umiddelbart for å gjenoppta lading.

Det er dessverre uvisst når denne bilen kommer på markedet.

Store bilder av Q7 Hybrid finner du her.

Her finner du mer Audi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder