Audi Q6

Et nytt SUV-eventyr?

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Audi er nå i gang med å lage en ny hytteracer. Bilen skal bli litt mindre enn Q7, og større enn Q5. Navnet? Q6 selvfølgelig. I Norge virker det nesten som det er mulig å selge hva som helst, så lenge det er en SUV. Ikke minst fra et merke som Audi.

TEST: Audi Q5

Bilen på bildene er en modifisert Audi Q5, hvor vi kan se at sporvidden er en god del bredere, og dersom du ser på bildene fra siden, så ser du hvordan Audi på denne testkaninen har forlenget Q5 mellom sidedørene.

Audi Q3 er offisiell

Mer kupé

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer


Det er ventet at bilen får et noe mer kupépreg enn sine to brødre, noe mer lik det BMW har på sin X6. Dette er ikke bare for å herme etter BMW, men også for å distansere modellen litt mer internt, fra både Q5 og Q7.

Q6 blir antagelig også satt opp i litt mer sporty retning enn det dens to søsken er blitt. Den brede sporvidden er med på bygge opp under at dette skal bli en litt mer kjøremaskin.

Skivebom fra Audi

Nye heftige motorer

Audi lanserte nylig en ny 3-liters turbodiesel. Denne har vi kjørt, og resultatet er mildt sagt imponerende. Denne 3-literen skal helt sikkert ned i Q6 sammen med en rekke andre både mindre og større maskiner fra konsernet. Hybridversjoner er heller ikke utenkelig, snarere veldig tenkelig.


Bilen er fortsatt bare en ”mule”, en bil hvor de setter en ny drivlinje på et eksisterende karosseri. Om nødvendig blir det eksisterende karosseriet modifisert til midlertidig å passe den nye drivlinjen. Derfor ser vi litt merkelig sporvidde på bildene, i tillegg til den midlertidige forlengelsen mellom dørene. Q6 blir altså ikke som på bildene, bare så det er oppklart. Om vi skal tippe, så blir Q6 først å se neste i 2013.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer