Audi Q5 på vei

Audi Q7 er både voldsomt stor og voldsomt dyr. Men snart kommer en lillebror, som kan bli et interessant alternativ for langt flere.

Bildet er manipulert.
Bildet er manipulert. Vis mer

Audi Q5 på vei

  1. Store bilder


Vår samarbeidspartner Automedia hevder at Audi Q5 vil være på veiene allerede til neste år. Den norske Audi-importøren er mer forbeholden og antar at vi sannsynligvis må vente til 2008 før Q5 er i salg.

Ingen terrengbil

Det er imidlertid ingen tvil om at Audi jobber på spreng med å ferdigstille bilen, som sannsynligvis vil fremstå som en opplagt BMW X3-konkurrent. Det betyr at vi snakker om en rundt 450 centimeter lang premium-SUV med fem sitteplasser, høy bakkeklaring og firehjulsdrift. Vi regner også med at Audi, i likhet med BMW, vil prioritere vekt, komfort og sportslighet fremfor terreng-egenskaper.

Basert på A4

Audi Q5 på vei


Automedia opplyser at Q5 vil bli basert på Audi A4-plattformen, noe spionbildene tydelig bærer preg av. Bilen som her er under uttesting fremstår rett og slett som en ordinær A4 Avant med store hjul, høy bakkeklaring og ekstreme hjulbuer. Den endelige produksjonsmodellen vil nok imidlertid få sin egen SUV-identitet, slik Automedias manipulerte bilde antyder.

Under 500.000 kroner?

Audi Q5 på vei


Det er foreløpig ikke kjent hvilke motoralternativer Audi vil velge å satse på. Det er imidlertid lov til å håpe at Audi vil velge en innstegsmotor som sørger for at bilen ikke blir altfor dyr her i landet. Med tanke på at BMW tilbyr både 2,0-liters bensin- og dieselmotorer i X3, er det ikke utenkelig at også Audi vil tilby såpass moderate motoriseringer. Det betyr i tilfelle at innstegsprisen vil kunne havne rundt - og kanskje under - en halv million kroner.

  • Store Q5-bilder finner du her.
  • Her finner du mer Audi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder