Audi Q5 kommer

Audi annonserer byggestart for en mindre SUV som skal hete Q5. Det betyr at Q7 får en lillebror, og at BMW X3 får en seriøs konkurrent.

Manipulert bilde av mulig Q5. Vis mer


Det er liten tvil om Audi også denne gang vil satse på en SUV som trives betydelig bedre på asfalt enn i terrenget, og som storebror Q7 vil den nok også lanseres med heftige motorer.

Etter ny A4

Allroad-versjonen av Audi A6 var lenge eneste flørt med SUV-trenden. Når nye Allroad ble presentert hadde den fått utvidet navnet slik at den modellen som lanseres i Norge i juli heter A6 Allroad. Da er det naturlig å spekulere i at også A4 Avant vil komme i en Allroad-versjon. Nye Audi A4 er ventet på høstparten neste år.

Sannsynligvis vil Q5 bli en god del større enn A4, og vil nok kanskje også strekke seg noen centimeter lengre enn BMW X3. Q7 er for eksempel 15 centimeter lengre enn A6 Avant.

Ikke syvseter

Det er ikke sannsynlig at Q5 blir utstyrt med tre seterader, til og med storebror Q7 sliter med så lav takhøyde i den bakerste raden at det kun er plass til barn på de plassene. Og etter Q7 å dømme vil Audi satse alt på sportslige kjøreegenskaper.

SUVer har blitt mye bedre å kjøre de siste årene, men de fleste av konkurrentene har helt klart lagt vekten på høy komfort. Gjennom å rendyrke det sportslige får Audi en mer naturlig plass på siden av konkurrentene, og blir et alternativ for dem som tidligere har latt seg skremme av dorske kjøreegenskaper.

Først i 2008

Storebror Q7 i S-line-utførelse. Vis mer


Audi Q5 vil nok ha enda flere trekk fra Q7 enn det vårt manipulerte bilde viser, for eksempel vil nok frontlysene se ut som på dagens Q7 samt at grillen blir oppdelt på samme måte som hos storebror. Også det buede taket med relativt kraftig fallende taklinje blir nok også å finne på Q5 for at den skal skille seg ut i fra mer boksformede konkurrenter.

Det er ingen tvil om at Audi Q5 kommer, Audi har allerede tatt beslutningen om å utvide fabrikken i Ingolstadt i Tyskland for å kunne bygge den nye bilen. Ting tar imidlertid tid, og først i 2008 vil de første Q5ene være klare for kundene.

Store bilder fra lanseringen av storebror Audi Q7.

Her finner du mer Audi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder