Audi Q3 offisiell

Audi har nå offentliggjort sin nye og rimeligste SUV. Her er bilder og info.

Q3 er omlag 24 centimeter kortere enn storebror Q5 Foto: Audi
Q3 er omlag 24 centimeter kortere enn storebror Q5 Foto: Audi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Q3 supplerer Audis SUV-utvalg og blir lillebror til Q5 og Q7. Dermed blir den også billigst, noe som gjør den til en het salgskandidat for Audi. Prisene er imidlertid ikke klare ennå, men den bør få en vesentlig lavere startpris enn Q5 som begynner på snaut 480.000 kroner.

De tre utgavene som kommer først er 2.0 TFSI med henholdsvis 170 og 211 hestekrefter, og dieselmotoren 2.0 TDI med 177 hester. De to sterkeste får dobbelkløtsjkassen S tronic, og alle får firehjulsdrift.

Med 211 hester under panseret, skal Q3 klare 0-100 kilometer i timen på 6,9 sekunder. Det er raskt for en SUV.

Forhjulsdrift kommer senere

Det er imidlertid den forhjulstrukne utgaven som kommer til å presse startprisen nedover. Den får en 2,0-liters dieselmotor på 140 hestekrefter. Denne kommer imidlertid litt senere enn de øvrige tre variantene. Den får manuell girkasse og skal klare seg med 0,52 liter per mil.

Utstyr

Q3 blir for øvrig tilgjengelig med Audi drive select, som lar deg velge mellom forskjellige innstillinger på styring, gassrespons og eventuelt aktive dempere og S tronic-girkassen. I tillegg blir en hel rekke med ulike førerassistentsystemer tilgjengelig, som eksempelvis ”aktiv” vinglevarsler som automatisk gir svake styreimpulser om man kjører ut av filen sin.Designmessig overrasker Q3 ingen. Den er en typisk Audi og ligner egentlig mest på storebror Q5, bortsett fra at den er litt mindre og nettere. Innvendig er Q3 også i tråd med Audis øvrige nye produkter, som eksempelvis nye A6.

Her kan du se de første skissene av bilen som ble sluppet.

Stor nok?

Mange er nok spent på hvor stor Q3 er, og dermed hva slags funksjon den kan fylle. I lengden måler den 439 centimeter og i bredden 183. Det er omtrent som en middels folkeSUV, noe større enn eksempelvis Mitsubishi ASX, som selger svært bra om dagen. Bagasjerommet skal svelge 460 liter, merkbart mer enn de fleste kompaktklassebiler.

Q3 kommer til Norge i oktober. Vi kommer tilbake med priser når de blir klare.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer