Audi på vei med ny A6

I og med at det skal komme ny Audi A6 til neste år har spekulasjonene tiltatt. Men nå...

 Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

...ja, nå har disse bildene kommet oss i hende fra Automedia og de overlater relativt lite til fantasien.

Fra gjetninger...

Vi omtalte kommende A6 i august i år, og da dreide det seg om spekulasjoner om enn kvalifiserte sådanne. De var basert på bilder av en temmelig tungt kamuflert prøvebil (en såkalt "mule") og vi presenterte de manipulerte bildene vi gjengir nedenfor.

...til ny modell

Her kan vi se at Audi introduserer en fornyet front med mer skarpskårne frontlykter og en ny design på frontens lavere del. Bilen vi ser er nok en avansert prototype og har dermed omtrent det utseendet nye Audi A6 vil få når den blir lansert i løpet av 2011. Nye A6 vil bli noe større enn forgjengeren samtidig som den vil bli merkbart lettere. Mer moderne motorteknologi vil forene forbedrede ytelser og lavere forbruk.

Les her vår nyeste test av dagens Audi A6 - rimeligste utgave.

Ny plattform

Automedia forteller oss at det dreier seg om en større endringsprosess i forhold til dagens modell enn man skulle tro ut fra bildene. Audi har nemlig utviklet den nye generasjon A6 på Audis plattform basert på et MLB-chassis, det vil si et modulært aluminiumschassis. (MLB=Modular LeichtBau). Dagens Audi A6 er for sin del basert på Volkswagen-gruppens C6-plattform.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia


Ny V8

På et såpass tidlig tidspunkt vet vi ikke så mye om det tekniske ellers selv om en del naturlig nok vil bli videreført fra dagens generasjon. Av spennende motorisering kan vi ifølge Automedia forvente 3.0 V6 med kompressor samt en helt ny fireliters V8-motor som er under utvikling. På dieselsiden kan vi forvente videreutviklede TDI-motorer med ulike effektuttak fra 140 hk og oppover. To nye transmisjoner skal også gjøre sin debut i nye Audi A6: Automaten med 8 trinn som vi kjørte første gang i Audi A8, og DSG dobbeltkløts-automat med syv trinn.

Produksjon av Audi A6 neste generasjon skal være i gang første halvår neste år.

Slik så Automedia for seg nye A6 i sommer:

 Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
 Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer